Messinia Live

Λύρας: Η ανοιχτή ψηφοφορία με κάλπη αποτελεί εγγύηση ενότητας

Γράφει ο Παναγιώτης Λύρας

Αν η «Δημοτική Πρωτοβουλία» δεν είναι πρωτοβουλία θα πάψει να είναι δημοτική!
Μπορεί να ονομαστεί όπως αλλιώς θέλει αλλά σίγουρα δεν θα αποτελεί τη δημιουργική συνέχεια της όντως επιτυχημένης πορείας του επικεφαλής της και νυν Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με τις τρεις συνεχόμενες θητείες.
Και φυσικά έχουν εξηγηθεί και ιδιωτικά και δημόσια οι αιτίες που αυτή η ομάδα, η ομάδα μας, δεν μπορεί για την ώρα να βρει τη διαδικασία της επόμενης μέρας στη μετά Νίκα εποχή. Δεν είναι όμως χρήσιμη ούτε η «ομφαλοσκόπηση», ούτε η ψυχοδιάγνωση ενός εκάστου εξ ημών. Προέχει να βρεθεί το καλύτερο και αν είναι δυνατόν το συντομότερο γιατί ο χρόνος στο τέλος είναι πράξη πολιτική, ή τον αξιοποιείς ή τον αγνοείς.

Έχει γίνει ήδη φανερό ότι τα όργανα άρχισαν να παίζουν χωρίς ρυθμό, με φάλτσα και τίθεται σε υπονόμευση και η πορεία της ομάδας αλλά το βασικότερο, θολώνει ο ορίζοντας του Δήμου

Ένας Δήμος που παρά τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει, όσοι ασχολούμαστε με τα θέματα του και την ευθύνη του, γνωρίζουμε και συμμεριζόμαστε ότι η Καλαμάτα είναι στη φάση της επιτάχυνσης, της αναπτυξιακής της εκτίναξης.

Κοινή η διαπίστωση και όσων επισκέπτονται την πόλη μας ότι το καλαματιανό «δαιμόνιο» γίνεται και πάλι αέρας αισιοδοξίας κόντρα στη γενικότερη καθίζηση.

Στο δια ταύτα… Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έγραψε Ιστορία. Πέτυχε! Τελεία και παύλα! Και θα πετύχει και στο τιμόνι της Πελοποννήσου. Η επόμενη μέρα για τον επόμενο υποψήφιο Δήμαρχο έχει ήδη αρχίσει.
Ονόματα πάνε και έρχονται και άλλα θα έλθουν.
Σενάρια, συναντήσεις κρυφές και φανερές, συμμαχίες, επιρροές, φήμες, παραπολιτικά, ανακοινώσεις, προϋποθέσεις, φιλοδοξίες, τα πάντα όλα!
Να πάμε όμως στα δεδομένα, στα προφανή!

1.Αν θέλει η Δημοτική Πρωτοβουλία να παραμείνει η ηγετική ομάδα στη διαχείριση του Δήμου οφείλει να δει ότι η διαδικασία είναι το τσόφλι που συγκρατεί το αυγό. Αν σπάσει το τσόφλι και ξευτελισθεί η διαδικασία θα χυθεί το αυγό - η ουσία δηλαδή-χάμω.
Ο επικεφαλής δεν είναι ο αντικαταστάτης του νυν Δημάρχου για να προκύψει όπως ο νόμος ορίζει από την ψηφοφορία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, της 25άδας.
Στην περίπτωση αυτή προφανώς θα έπρεπε να εκλεγεί ένας ή μια εκ των μελών της υπάρχουσας ομάδας.

2.Αν θέλει η Δημοτική Πρωτοβουλία να είναι η ομάδα νίκης οφείλει να είναι ανοιχτή σε κάθε υποψηφιότητα εντός και εκτός ομάδας που θα διασφαλίζει νίκη με ή άνευ συμμαχιών, με ανοιχτές πόρτες και σε νέους ανθρώπους που θα συμπληρώσουν τα κενά που θα προκύψουν, που θα βρει νέα στελέχη απαραίτητα για το νέο πρόγραμμα της νέας θητείας.

3.Αν θέλει η Δημοτική Πρωτοβουλία να γίνει η Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία δεν μπορεί να λειτουργήσει ως παράρτημα επιθυμιών κανενός.
Ούτε του απερχόμενου δημάρχου, ούτε του τάδε κόμματος ή του μεγάλου στελέχους.

Ο επικεφαλής να έχει πολιτική στάση και ύψος που να ενώσει τους δημότες σε ένα κοινό όραμα και ως εκ τούτου να παρασύρει και τα κόμματα και τα στελέχη να τον ακολουθήσουν και να συμπαραταχθούν.

Πρόταση λοιπόν: Υπό την αιγίδα των παλιών στελεχών αυτής της ομάδας, δηλαδή αυτών που έχουν αποσυρθεί ή θα αποσυρθούν σε ρόλο ταυτόχρονα και μελών εφορευτικής επιτροπής ανοιχτή ψηφοφορία για το ποιος θα πρέπει να είναι ο επικεφαλής.

Εκλογικό σώμα όλοι οι συμμετέχοντες παλιοί και νέοι, εκλεγμένοι και μη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και στις τρεις θητείες αυτής της ομάδας.

Υποψήφιοι; Όλοι και όλες που το επιθυμούν.
Σε ένα ψηφοδέλτιο με σταυρό και ίση ψήφο για όλους.
Δε γίνεται να είσαι αυτοδιοικητικός και να είσαι σκεπτικιστής στην ανοιχτή κάλπη.

Δε γίνεται να θες να σε ψηφίσει ο λαός της πόλης και να μην επιθυμείς να σε προτείνει κατά πλειοψηφία έστω η παράταξη που θες να ηγηθείς

Η Δημοτική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να ζει μόνο ως Δημοκρατική Πρωτοβουλία αλλιώς… ο καθείς και ο δρόμος του!

Ο Παναγιώτης Λύρας στις προηγούμενες εκλογές εξελέγην μέλος της Δημοτικής Τοπικής κοινότητας Καλαμάτας και έλαβε 1.053 σταυρούς.

Exit mobile version