Messinia Live

Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων – Για 3η φορά έπιασε τον Σταυρό ο 18χρονος Κων. Αδαμόπουλος

Σύμμαχος ο καιρός έφερες χιλιάδες κόσμου στο Λιμάνι -Για 3η φορά έπιασε τον Σταυρό ο 18χρονος Αδαμόπουλος

Πλήθος κόσμου στη Λιτανεία από την Ανάληψη μέχρι το Λιμάνι

Με λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας η τελετή Αγιασμού των Υδάτων. Πλήθος κόσμου βρέθηκε περιμετρικά του λιμένα και παρακολούθησαν τα Θεοφάνεια, αρχικά με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, όπου και χοροστάτησε στη θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος.

Συμμετείχαν 36 κολυμβητές, οι 12 ανήλικοι


Κοινή κοπή Βασιλόπιτας και φέτος από το Λιμεναρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Μετά το πέρας της Λειτουργίας του Μεγάλου Αγιασμού, πλήθος πιστών και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, μετέβησαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, με την Δημοτική Φιλαρμονική να δίνει το παρόν.

Στην κατάδυση του Τίμιου Σταύρου 36 άτομα βούτηξαν, 22 ενήλικοι και 14 ανήλικοι, όπως ενημέρωσε σχετικά το Λιμεναρχείο, ενώ για τρίτη φορά τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο 18χρονος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και γιος του ιατρού και Προέδρου του ΝΟΚ Γιάννη Αδαμόπουλου, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, όπου έλαβε ως αναμνηστικό δώρο από τον Μητροπολίτη ένα χρυσό Σταυρό.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι βουλευτές του νόμου Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλοπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Τάσος Ηλιόπουλος, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Σμήναρχος Ι Νικ. Τσιβουράκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Π.Λυμπερέας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κοπή Πίτας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας από τον λιμενάρχη Καλαμάτα Πλοίαρχο Νικόλαο Κωνσταντέλλη με τον μικρό Πέτρο Κριτσωτάκη να είναι και φέτος ο τυχερός!

Exit mobile version