Messinia Live

Λαμπρόπουλος: Ζητά να παραμείνει σε λειτουργία το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα

Ως "αποτυχία" χαρακτηρίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος το νέο σύστημα που εφαρμόστηκε στο Στρατό με την απευθείας εμφάνιση των στρατεύσιμων στις ακριτικές μονάδες, και ζητά να επανεξεταστεί η προηγούμενη απόφαση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και να παραμείνει σε λειτουργία το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο 9ο Σύνταγμα Καλαμάτας. Σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, αναφέρει:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ Κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

Όπως είναι γνωστόν, από το έτος 2017, ύστερα από εισήγηση του τότε Αρχηγού Στρατού και σύμφωνη γνώμη του τότε Υπουργού Άμυνας, αποφασίστηκε για λόγους οικονομίας η παύση λειτουργίας του 9ου Συντάγματος Καλαμάτας, ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, οι οποίοι παρουσιάζονται πλέον, ανεκπαίδευτοι κατευθείαν σε ακριτικές μάχιμες Μονάδες.

Το νέο σύστημα, κατά γενική αποδοχή απέτυχε για τους παρακάτω λόγους:

 

 

 

 

 

Κατόπιν, όλων των παραπάνω, καθίσταται αναγκαίο, όπως επανεξεταστεί η προηγούμενη απόφαση, διότι η επιμονή στο λάθος, είναι διπλό λάθος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Θα ανακληθεί, η προηγούμενη απόφαση, της τότε Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας, ώστε να παραμείνει σε λειτουργία, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα;    

Exit mobile version