Αθλητισμός

Κυπελλούχος Μεσσηνίας ο Μιλτιάδης, 4-3 στα πέναλτι τον Πανθουριακό με ήρωα τον Χάμο

Σε έναν τελικό-θρίλερ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Μιλτιάδης επέστρεψε στον θρόνο του Κυπελλούχου Μεσσηνίας μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα του Εμιλιάνο Χαλιλάι αναδείχθηκε νικήτρια στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3, αφού η κανονική διάρκεια και η ημίωρη παράταση στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.

Η λευκή ισοπαλία διατηρήθηκε και στην ημίωρη παράταση, οδηγώντας τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Εκεί, ο τερματοφύλακας του Μιλτιάδη, Κωνσταντίνος Χάμος, αναδείχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή αποκρούοντας τρεις εκτελέσεις.

Το φιλμ του αγώνα: Νεύρα, τακτική και χαμένες ευκαιρίες

Το πρώτο μέρος του 53ου τελικού δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς η νευρικότητα και το άγχος κυριάρχησαν στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να μην καταγραφεί καμία αξιοσημείωτη φάση.

Στην επανάληψη, ο Πανθουριακός ανέβασε στροφές και έδειξε πιο απειλητικός, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με μακρινά σουτ των Αγγελή και Κωστέα. Από την πλευρά του, ο Μιλτιάδης άγγιξε το «χρυσό» γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν το κόρνερ του Ξιφιλίνου παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα, προτού ο Τόσκας απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Η παράταση δεν έλυσε τους λογαριασμούς των δύο φιναλίστ, οδηγώντας τον τελικό στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

Η ώρα του Κωνσταντίνου Χάμου

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο τερματοφύλακας του Μιλτιάδη, Κωνσταντίνος Χάμος, ύψωσε ένα ανυπέρβλητο τείχος. Με τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις, έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς, δίνοντας το σύνθημα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Τριφύλιων.

Η σειρά των πέναλτι:

Αγγελής 1-0 για τον Πανθουριακό

Πούλος 1-1 για τον Μιλτιάδη

Κωνσταντινόπουλος 2-1 για τον Πανθουριακό

Ξιφιλίνος 2-2 για τον Μιλτιάδη

Ζαχαρόπουλος 3-2 για τον Πανθουριακό

Πολίμος άουτ

Γιαννακόπουλος απέκρουσε ο Χάμος

Στρέμπας 3-3 για τον Μιλτιάδη

Νικολόπουλος απέκρουσε ο Χάμος

Ηλιόπουλος άουτ

Καρύδης απέκρουσε ο Χάμος

Τσιάτσιος 3-4

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Τόσκα, Γιαννακόπουλος, Δεμπεγιώτης (46’ Γεωργέας), Δρούγας, Κωνσταντινόπουλος, Σερπάνος, Νικολόπουλος, Τιμπλαλέξης (83’ λ.τρ. Καρύδης), Αγγελής, Ζαχαρόπουλος, Τσιράκης,

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Χάμος, Ταϊρης,Παπαδόπουλος (83’ Δημητρίου), Θώδης, Στρέμπας, Τσιγαρίδης (65’ Ξιφιλίνος) Ηλιόπουλος, Πολίμος, Στασινόπουλος, Πούλος, Τσιάτσιος

To Top