Messinia Live

Κουζή, Λαζαρίδης και 5μελές συμβούλιο θα συντονίζουν την δημοτική παρουσία του “Kαλαμάτα Τόπος Ζωής”

ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΠΤΑΜΕΛΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ZΩΗΣ"

Ένα συντονιστικό 7μελές συμβούλιο εξέλεξε με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο συνδυασμός "Καλαμάτα Τόπος Ζωής", το οποίο αποτελούν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Τόνια Κουζή που είναι επικεφαλής του συνδυασμού κι ο επίσης εκλεγμένος Γιώργος Λαζαρίδης ενώ την ομάδα αποτελούν οι Ευδόκιμος Φρέγκογλου, που θα είναι ο συντονιστής των ομάδων εργασίας, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας, Ανδρέας Ζαγάκος υπεύθυνος για την δημόσια και κοινωνική παρουσία του συνδυασμού, ο Βασίλης Πουλόπουλος, που αναλαμβάνει την τεχνολογική οργάνωση και διακυβέρνηση και την Μαρίνα Λαντζούνη που θα παρακολουθεί το έργο και τα δρώμενα στα συμβούλια του Δήμου.

Δημοκρατικές, συμμετοχικές διαδικασίες

Η ανακοίνωση της εκλογής του οργάνου ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη για τον συνδυασμό που κέρδισε δυο έδρες στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κι αυτό γιατί από την αρχή βασική αρχή και επιδίωξη ήταν η συμμετοχικότητα, η ανάδειξη νέων προσώπων και προτάσεων και η ενεργή εμπλοκή σε διαβούλευση πολλών μελών της ομάδας.

Με τον όρο «συμμετοχικές» δεν εννοούμε προσχηματικές ή χαοτικές διαδικασίες διαβούλευσης, αλλά δομημένη και σωστή διαδικασία διαλόγου, που βασίζεται σε μεθοδολογίες συζήτησης, καταγραφής απόψεων και τελικών αποφάσεων που λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις και συνθέτουν ένα νέο μοντέλο που βασίζεται στον σχεδιασμό «από τα κάτω προς τα πάνω» (bottom-up).
Αυτή η μεθοδολογία (συμμετοχικός σχεδιασμός, από τα κάτω προς τα πάνω, όπου κάτω είναι όλα τα μέλη και πάνω είναι τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ), όσο κι αν φαίνεται δύσκολη για την ελληνική πραγματικότητα, είναι αποτελεσματική, εφόσον εφαρμοστεί συστηματικά και εκπαιδευτούν η διοίκηση, η αυτοδιοίκηση, οι υπηρεσίες και η κοινωνία των πολιτών.

Και είναι πρώτη φορά που δημοτικός συνδυασμός επιλέγει να κινηθεί με τέτοιες διαδικασίες κι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει και τι αποτελέσματα θα φέρει.

Η Τόνια Κουζή μιλώντας στο Messinialive τόνισε: "Θέλουμε εκτός από κριτική να έχουμε και προτάσεις. Αυτό θα κάνει η ομάδα που θα διευρυνθεί στο άμεσο μέλλον αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από πολλά μέλη μας, εκλεγμένα ή μη. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες με θέσεις και προτάσεις".
Ρωτήθηκε για ενδεχόμενες συνεργασίες και τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συναντηθεί με κανέναν και σχολίασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να βελτιώσει την "κυβερνησιμότητα" των Δήμων, λέγοντας ότι πρώτα έπρεπε να αποδειχθεί το πρόβλημα και μετά να γίνουν παρεμβατικές κινήσεις.

Επίσης την ρωτήσαμε για ποιό λόγο μπήκε στη διαδικασία να προσφέρει ένα εισιτήριο σε έναν συνδημότη μας για να παρακολουθήσει μια παράσταση στο Μέγαρο Χορού.

Exit mobile version