ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορκονέας: Επιστρέφει στις φυλακές – Συνελήφθη στη Στούπα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας

«Όχι» από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην αναγνώριση του ελαφρυντικού

Απόφαση-βόμβα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και οδηγεί τον καθ´ ομολογίαν δράστη, Επαμεινώνδα Κορκονέα στη φυλακή μέχρι να κριθεί εκ νέου το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιωτα και αναιρέθηκε η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας κατά το μέρος που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα την ελαφρυντική περίσταση του από το άρθρο 84 παρ 2α του ΠΚ “σύννομου βίου”.

Αυτό έχει ως συνέπεια να αναιρεθεί η απόφαση και ως προς το κεφάλαιο της ποινής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιστρέφει στη φυλακή μέχρι να κριθεί εκ νέου το ζήτημα του ελαφρυντικού.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε για νέα κρίση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Καλοκαίρι του 2019, αναγνώρισε το εν λόγω ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 13 ετών για την δολοφονία του 15χρόνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Έχοντας εκτίσει την ποινή του, ο πρώην ειδικός φρουρός αποφυλακίστηκε, την επόμενη ημέρα, από την έκδοση της απόφασης. Πλέον, ωστόσο, επιστρέφει και πάλι στις φυλακές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες (18.3.2022) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας, προκειμένου να συνεχισθεί η εκτέλεση πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 15 μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας .

πληροφορίες και: από newsit.gr

Κορκονέας: Επιστρέφει στις φυλακές – Συνελήφθη στη Στούπα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας
To Top