Κωνσταντινέας: “Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινέας: “Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε”

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΗΧΗΡΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ – ΠΑΡΩΝ Ο Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα την Παρασκευή το βράδυ στο ξενοδοχείο Rex, όπου κυριολεκτικά όλοι οι χώροι του είχαν κατακλυστεί από φίλους και ψηφοφόρους του βουλευτή, σε μία εκδήλωση που κινδύνευσε να μη γίνει, μετά από την απρόοπτη παράταση της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, έχοντας επίσης και σοβαρό εμπόδιο την σφοδρή  κακοκαιρία που επικρατούσε όλη την ημέρα στην πόλη.

Κωνσταντινέας: “Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε”

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣυΡιζΑ και τέως υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο όποιος θα ειναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Θα λέγαμε ότι ο Πέτρος Κωνσταντιναίας τόλμησε και τα κατάφερε, αφού για πρώτη φορά είδαμε va κόβει πίτα ένας βουλευτής μόνος του, χωρίς στην ουσία την υποστήριξη της κομματικής τοπικής Νομαρχιακής Eπιτροπής που κράτησε διακριτικές αποστάσεις, αφού η οποιαδήποτε κινητοποίηση έγινε καθυστερημένα – κυρίως λόγω της έλευσης Κουρουμπλή- και χωρίς ιδιαίτερη θέρμη θα προσθέταμε.

Κωνσταντινέας: “Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε”

O βουλευτής και οι στενοί συνεργάτες του

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Μεσσηνίας στο Μessinialive τόνισε: “Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτό που έγινε χθές στο ξενοδοχείο Rex! Είμαι βαθειά συγκινημένος από την μεγάλη και πολυπληθή παρουσία φίλων κυρίως και μετά ψηφοφόρων, αφού για μένα πρώτα είναι φίλοι μου και μετά όλα τα άλλα. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες και μετά από όσα συνέβησαν στη Βουλή, που λίγο έλειψε η εκδήλωση να ακυρωνόταν και ήρθαμε από την Αθήνα “στο παρα πέντε”.

Κωνσταντινέας: “Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε”

Το νόημα και ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να βρεθούμε όλοι μαζί και να ευχηθούμε για μία καλή χρονιά χωρίς να δώσουμε έμφαση στα κομματικά και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Είμαι βαθιά υποχρεωμένος δεν το περίμενα πραγματικά αυτό που συνέβη.  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία του κόσμου. Εχουν περάσει ώρες και ακόμα μου στέλνουν μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης. Ήθελαν να έρθουν άλλοι τόσοι αλλά ήταν αδύνατο. Τους ευχαριστώ πολύ. Ξέρουν ποιος είμαι και ότι είναι πάντα δίπλα τους¨.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της ιεράς μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς. 

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας από το μικρόφωνο της εκδήλωσης τόνισε εμφανώς συγκινημένος, μεταξύ άλλων:” Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους.  Πάντα θα είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν πάρα που μας χωρίζουν, πιστεύω ότι μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε και κανένας δε γεννήθηκε έτοιμος.

Όταν μας στείλατε εδώ δεν ξέραμε πού πηγαίνανε τα τέσσερα και τώρα έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε έναν σας ξεχωριστά, γιατί είναι αυτός που μου έχει δώσει τη δύναμη να είμαι εδώ. Υπάρχουν τρεις κύκλοι στη ζωή μου:ο πρώτος ήταν της διαιτησίας. Ο κόσμος με ανέβασε, κι όταν μου είπε να φύγω αυτός ο κύκλος έκλεισε. Ο δεύτερος κύκλος ήταν στην συντεχνία αρτοποιών Μεσσηνίας που με εξέλεξαν για πρόεδρο. Αυτός ο κλάδος με εξέλεξε και μετά ακολούθησε ο τρίτος κύκλος, ο κοινοβουλευτικός.

Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε. Κανένας μας κανένας δεν αγοράζει θέσεις…
Ευχαριστώ την οικογένειά μου που έχει περάσει τα πάνδεινα. Μόνο αυτή ξέρει τι έχω περάσει.
Φτάσαμε εδώ με λάθη, όμως άνθρωπος που δεν παραδέχεται τα λάθη του δεν είναι άνθρωπος.
Ως βουλευτής Μεσσηνίας θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη, τα μικρά στελέχη, που βρίσκονται κοντά μας και μας βοηθάνε από πίσω χωρίς να φαίνονται, τους βουλευτές και τους Υπουργούς.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέξη τον Τσίπρα που σήμερα κλείνουμε τέσσερα χρόνια από την ημέρα που βγήκαμε. Όταν πήγα και έκανα την πρώτη συζήτηση μαζί του με ρώτησε με καλαμπούρι “τελικά ρε Κωνσταντινέα σε ποια τάση είσαι εσύ“;  “Είμαι στην τάση 220 V ρεύματος του λέω κι άμα αγριέψω γίνομαι τριακοσιαογδόντα τριφασικό”! 

Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν ανεξάρτητα των κομματικών κριτηρίων. θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που ήρθατε σήμερα. Είμαι πολύ συγκινημένος”.

Κωνσταντινέας: “Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε”

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, ο Κώστας Γιωργακίλας, ο Μάκης Λεβέντης, ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα δημοτικός σύμβουλος Τάκης Βασιλόπουλος, ο Γιώργος Ψυχογιάννης,  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ δεν παραβρέθηκε ο Νίκος Πατσαρίνος. Η γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Βεργινάδη εμφανίστηκε για λίγα λεπτά, χωρίς ωστόσο να βρεθεί στην τελετή της κοπής της πίτας.

Εξαφανίστηκαν 400 κομμάτια βασιλόπιτας!

Φυσικά η βασιλόπιτα ήταν δημιούργημα του αρτοποιείου Κωνσταντινέα και παρά το γεγονός ότι υπήρχε η πρόβλεψη για 400 κομμάτια, πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν χωρίς να πάρουν, αφού όπως είπαμε, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Κωνσταντινέας: “Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε”

“Ήρθαμε για τον Πέτρο!”

Από αυτή την εκδήλωση και πάντα σε συνάρτηση με το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται, βγαίνουν και κάποια συμπεράσματα από το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τον συσχετισμό δυνάμεων.

Η …ανορθόδοξη και εκτός πρωτοκόλλου διαδικασία που ακολουθήθηκε, και η “μοναξιά” από κομματικά στελέχη και οργανωμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον βουλευτή, προβληματίζει ήδη πολλούς, όχι μόνο στη Μεσσηνία.  Ειδικά όταν μπροστά υπάρχουν πολλές εκλογικές μάχες και οι έδρες αλλά και οι θέσεις θα παρθούν με κόπο και αγώνα… Και οι περισσότεροι λέγανε χτες “Ήρθαμε για τον Πέτρο“.   Κι αν βάζαμε κι έναν ποδοσφαιρικό τίτλο, θα γράφαμε: Κωνσταντινέας – τοπικός Σύριζα 1-0 και εύκολα!

Κωνσταντινέας: “Εσείς με φέρατε εδώ, εσείς μπορείτε και να με διώξετε”
To Top