ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έληξε το δράμα του 65χρονου αστέγου που κοιμόταν σε χαρτόκουτο στην οδό Μελετίου

 

Αίσιο- όσο μπορεί να είναι αυτό- τέλος δόθηκε στο δράμα του αστέγου που κοιμόταν σε χαρτόκουτο εδώ και 10 (!) ημέρες στην οδό Μελετίου, λίγα μέτρα πιο κάτω από την Υπαπαντή, δίπλα στο γυμναστήριο και απέναντι σχεδόν από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση από το MessiniaLIVE του δράματος του 65χρονου αστέγου -που είχε βρει προσωρινό καταφύγιο σε χαρτόκουτο επί του πεζοδρομίου της Μελετίου- υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας που προσέτρεξαν για να δουν τι συμβαίνει και να τον βοηθήσουν.

Στο σημείο πήγαν υπάλληλοι της Πρόνοιας, ψυχολόγος και δημοτικοί σύμβουλοι, και δημοτικοί αστυνομικοί και ενημερώθηκαν από κατοίκους της περιοχής που τον έβλεπαν εκεί σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για έναν 65χρονο Βούλγαρο που για άγνωστο λόγο εδώ και 10 ημέρες διανυκτέρευε μέσα σε ένα χαρτόκουτο(!), μην έχοντας που να πάει. Οι περίοικοι τού έδιναν περιστασιακά φαγητό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε καθόλου χρήματα και μάζευε παίζοντας μουσική με την τρομπέτα του. Όπως εκμυστηρεύτηκε στους περίοικους ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του αλλά δεν είχε καθόλου χρήματα για το ταξίδι. Στη συνέχεια ζήτησε να ταξιδέψει στην Πάτρα, πήγε ως το ΚΤΕΛ αλλά δεν ταξίδεψε, κάτι που ίσως γίνει σήμερα… 

Είναι αλήθεια ότι στην Καλαμάτα δεν περίμενε κανείς να υπάρχει άστεγος που να βρίσκεται 10 ημέρες σε κεντρικό δρόμο της πόλης και κανείς από τους αρμόδιους να μην ασχολείται με το δράμα του. Η δημοσιοποιήση του προβλήματος αυτού του ανθρώπου έφερε και τη “λύση”… προσωρινά ίσως στο δράμα του.

Έληξε το δράμα του 65χρονου αστέγου που κοιμόταν σε χαρτόκουτο στην οδό Μελετίου
To Top