fbpx
ΚΚΕ Μεσσηνίας: Οι θέσεις των υποψηφίων για Υγεία και Παιδεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Οι θέσεις των υποψηφίων για Υγεία και Παιδεία

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Παρασκευή 14 Ιούνη 2019 στο Χανδρινού Πυλίας, με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας με το ΚΚΕ.
Μεταξύ άλλων, και με αφορμή τις εξελίξεις στην Υγεία και τα διαγνωστικά κέντρα, στην ομιλία του ανέφερε:
“Το αδιέξοδο από το «lock out» των ιδιοκτητών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ήρθε να ξεσκεπάσει, για άλλη μια φορά, το άθλιο παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν «ενίσχυσης του δημόσιου τομέα Υγείας» και να αποκαλύψει τη γύμνια του δημόσιου τομέα, εξαιτίας των περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, των επικίνδυνων ελλείψεων σε εξοπλισμό και τεχνολογικά μέσα, στο όνομα της «ανάπτυξης» και της επίτευξης των «δημοσιονομικών στόχων».
Αυτή η πολιτική είναι που στέλνει «δωράκι» το 70% – 90% των εξετάσεων στις μεγάλες αλυσίδες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το παραπέρα «χαράτσωμα» του λαού και την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Στόχος τους είναι να «κοστίζει» όσο γίνεται λιγότερο για το κράτος η δημόσια Υγεία, για να ανοίγουν με την εμπορευματοποίηση νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια και στον «δημόσιο» και στον ιδιωτικό τομέα.
Πάνω σε αυτήν την πολιτική και την επικίνδυνη κατάσταση προετοιμάζονται τα επόμενα χτυπήματα, στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση που θα εκλεγεί στις 7 του Ιούλη.
Απάντηση σε όσα βιώνει σήμερα ο λαός και σε όσα έρχονται, μπορεί να δοθεί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ, που εγγυάται το δυνάμωμα της πάλης για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για να γίνουν οι αναγκαίες χιλιάδες προσλήψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, για να εξοπλιστούν με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα για όλους.
Για αυτό 7 Ιούλη Ισχυρό ΚΚΕ – Η δύναμή σου την επόμενη ημέρα”

Δήλωση της Χρηστέα Στέλλας, υποψήφιας Βουλετή με το ΚΚΕ

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη του ο κ. Κωνσταντινέας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε πως χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ τα σχολεία λειτουργούν κανονικά με όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους!!! Επίσης πως πρέπει να ευγνωμονούμε την κυβέρνηση γιατί πρόκειται να κάνει διορισμούς στην εκπαίδευση.
Θυμίζουμε στον κ. Κωνσταντινέα μόνο μερικά στοιχεία που δείχνουν πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ,) αντιμετώπισαν την εκπαίδευση:
1. Από το 2010 έχουν αποχωρήσει από την Α΄/θμια και τη Β΄/θμια εκπαίδευση 35.785 εκπαιδευτικοί και οι διορισμοί είναι ουσιαστικά μηδενικοί. Τα κενά αυτά καλύπτονται με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς (κακώς ονομάζονται αναπληρωτές, αφού αναπληρώνουν τον εαυτό τους και όχι έκτακτες ανάγκες. Οι αναπληρωτές φέτος είναι 31.296(!!!).
2. Τα κενά των εκπαιδευτικών δεν καλύπτονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το Νοέμβρη στη Β΄/θμια Μεσσηνίας υπήρχαν 65 κενά. Στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας προσλήφθηκαν 17 μουσικοί για την κάλυψη 192 κενών ωρών μια εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα.
3. Τα κενά θα ήταν περισσότερα αλλά καλύπτονται με «κόψιμο» μαθημάτων επιλογής όπως έγινε φέτος στο ΓΕΛ Κορώνης, στο ΓΕΛ Πεταλιδίου κ.α.
4. Τα κενά θα ήταν περισσότερα αν δεν υπήρχαν 27άρια τμήματα.
5. Τα κενά θα ήταν περισσότερα αλλά ο νόμος Κατρούγκαλου επιβάλλει και στους εκπαιδευτικούς να μένουν στην τάξη μέχρι τα 67+ έτη!!!
6. Όσον αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών τις 10.000 που θα διόριζε ο υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις 20.000 που θα διόριζε ο Φίλης ήρθαν να προστεθούν και οι 15.000 χιλιάδες που θα διορίσει προεκλογικά σε βάθος τριετίας ο Γαβρόγλου!!! Ακόμα και αυτοί οι διορισμοί να γίνουν, ο καθένας αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα για μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Αυτή είναι η πραγματικότητα στη δημόσια εκπαίδευση αν και γνωρίζουμε πως για τους πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ισχύει πως «όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Η μόνη λύση σήμερα είναι να δυναμώσει ο αγώνας και διεκδίκηση του λαού και την νεολαίας, για σχολεία που θα μορφώνουν ουσιαστικά και δεν θα είναι εξεταστικά κέντρα, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για αυτό στις 7 Ιούλη χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, ώστε την επόμενη ημέρα να δυναμώση αυτός ο αγώνας και αυτή η διεκδίκηση.

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Οι θέσεις των υποψηφίων για Υγεία και Παιδεία
To Top