Messinia Live

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Το αδιαχώρητο για χαλβά, λαγάνα και θαλασσινά

 ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ - ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Αυξημένη ήταν σήμερα το πρωί η κίνηση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας με τα ιχθυοπωλεία και τα σημεία πώλησης χαλβά και σαρακοστιανών να έχουν την τιμητική τους και να σχηματίζονται και ουρές από όσους δεν πρόλαβαν να τα προμηθευτούν τις προηγούμενες ημέρες. Το ίδιο συμβαίνει και στα αρτοποιεία για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία.

Τα παραδοσιακά λούπινα- ο μεζές της Σαρακοστής

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις επάλξεις για δωρεάν rapid test σε όποιον επιθυμούσε

Η αγοραστική κίνηση ξεκίνησε από τις 8 και μετά και κορυφώθηκε λίγο πριν τις 12, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται τα σαρακοστιανά τους για το γιορτινό τραπέζι της "μουδιασμένης" και φέτος Καθαράς Δευτέρας, που μπορεί να μην έχει τους υγειονομικούς περιορισμούς της προηγούμενης διετίας αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης, δεν επιτρέπουν μεγάλες δαπάνες...

O Πρόεδρος της ΚΑΚ Τάσος Αγγελής

Οι τιμές των θαλασσινών έγινε προσπάθεια να μην ξεφύγουν από τα περσινά επίπεδα, όμως είναι αδύνατο να συμβεί λόγω έλλειψης προϊόντων και λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους. Οι γαρίδες κοστίζουν από 12 ευρώ το κιλό, τα χταπόδια 13-14 τα μικρά και από 17 και πάνω έως και 20 τα μεγάλα. Τα καλαμαράκια κοστίζουν 8-11 ευρώ και τα μύδια 5-7 ευρώ.


Στον χώρο της Αγοράς υπήρχε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την διενέργεια δωρεάν rapid τεστ.

Exit mobile version