Messinia Live

Καταργούνται οι ανταποκριτές του ΟΓΑ και στη Μεσσηνία-Για πλήγμα στην εξυπηρέτηση των αγροτών μιλά ο Κωστόπουλος

Στην κατάργηση των κατά τόπους ανταποκριτών του ΟΓΑ προχώρησε ο ΕΦΚΑ. Ήδη από τις 30 Νοεμβρίου ισχύει η παύση των ανταποκριτών ΟΓΑ e-ΕΦΚΑ των Δήμων Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης.

Στο εξής οι ασφαλισμένοι ΟΓΑ e-ΕΦΚΑ θα απευθύνονται στην τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Α’ Μεσσηνίας με έδρα την Καλαμάτα, χωρίς τη διαμεσολάβηση των ανταποκριτών ΟΓΑ e-ΕΦΚΑ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ

"Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων, προχωρεί στη σύσταση νέων Τοπικών Διευθύνσεων με την κατάργηση των παλαιών δομών και ενσωμάτωσή τους στις νέες Τοπικές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και απλούστευσης των διαδικασιών, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας από την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 των νέων Τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ.

Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Α΄ Μεσσηνίας με έδρα την Καλαμάτα 
Φιλελλήνων 38

Τηλ. Επικοινωνίας : 27210 63310

Τηλ. Επικοινωνίας για απονομές συντάξεων: 2721063362
Τηλ. επικοινωνίας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: 2721063312
e-mail: td.ames@efka.gov.gr

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ-ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ"

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Άρεως του Δήμου Καλαμάτας, Γρηγόρης Κωστόπουλος

"Με ιδιαίτερο προβληματισμό διάβασα την επιστολή του Διοικητή Παν. Δουφεξή που ευχαριστούσε τους ανταποκριτές που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ και συμπαραστάθηκαν ενεργά στη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου και όλοι νομίζω οτι συμφωνούμε ότι πράγματι συνέβαλαν τα μέγιστα υπηρετώντας και την έννοια της αποκέντρωσης. Δυστυχώς, χρόνο με το χρόνο διαπιστώνουμε τη συρρίκνωση των υπηρεσιών στην επαρχία και συσσώρευσή της στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. "

Στο ευφυολόγημα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι τελευταίες κυβερνήσεις αγνοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης της επαρχίας. Χωρίς τα απαραίτητα μέσα και γνώσεις και πιθανότατα αδιαφορώντας για το πώς θα εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος που είναι κατεξοχήν αγρότες στο επάγγελμα"

Αδιαφορώντας πώς θα μετακινείται στα αστικά κέντρα με την έλλειψη δρομολογίων αλλά και με ένα ακόμα κόστος στο οικογενειακό του πορτοφόλι, που με μαθηματική ακρίβεια θα τον οδηγήσει στην ιδιωτική εξυπηρέτηση με ακόμα πιο μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Όσο για το χρονικό σημείο που συμβαίνει αυτό, εν μέσω πανδημίας, με τις υπηρεσίες να λειτουργούν με ραντεβού, άρα και αργή εξυπηρέτηση, το αφήνω στην κρίση του καθενός... Σκεπτόμενος πιστεύω και προτείνω σε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους να γίνει ένας ολοκληρωμένος επανασχεδιασμός της παροχής υπηρεσιών στις αποκεντρωμένες περιοχές".

.

Exit mobile version