Messinia Live

Καταγγελία για ψεύτικο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα κάνει ο Δήμαρχος Καλαμάτας-Κατέφυγε στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Άγνωστοι έφτιαξαν σελίδα-κλώνο της σελίδας του Δημάρχου στο Facebook

Άγνωστοι έφτιαξαν fake σελίδα με το προφίλ του Δημάρχου Καλαμάτας στο facebook, κάνοντας από εκεί διάφορες αναρτήσεις. Πρόκειται για σελίδα-κλώνο, που ουσιαστικά ανεβάζει ακριβώς ότι και η σελίδα του Δημάρχου. Η απάτη έγινε αντιληπτή, με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο να προσφεύγει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να εντοπιστούν οι κακόβουλοι και να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί που αποσκοπεί αυτή η ενέργεια.

"Επικοινώνησα νωρίτερα σήμερα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας καθώς ενημερώθηκα για την εμφάνιση τα τελευταία 24ωρα στο Facebook, fake σελίδας - αντίγραφο με τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού μου.
Παρακαλώ όλους να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς είναι άγνωστοι οι σκοποί που εξυπηρετούν.
Προφανώς και έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για τον εντοπισμό και τη δίωξη των απατεώνων", επισημαίνει ο Δήμαρχος σε ανάρτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά με στόχο και άλλους Δημάρχους (Σπάρτης, Πατρέων κ.ά.).

Exit mobile version