ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπέλιος: “Ανυπόστατα, ψευδή και δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά περιστατικά όσα αναφέρει ο Ματθαιόπουλος για μένα”

Ως ” ανυπόστατα, ψευδή, που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα” χαρακτηρίζει ο Επίτιμος Αρχηγός της Πυροσβεστικής και νυν Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, τα όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπό του στη συνομιλία Ματθαιόπουλου-Λιότσιου, που βγήκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα “Καθημερινή”. Όπως εξηγεί, σε συνεννόηση με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έθεσε όλα τα εναέρια μέσα που ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, και στις δύο αυτές πυρκαγιές το 2017. Εκείνη τη χρονιά παρά το μεγάλο αριθμό συμβάντων πυρκαγιών, 10.000 περιστατικά, δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής. Ο ίδιος δηλώνει ότι 33 συναπτά έτη υπηρέτησε με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης χωρίς ποτέ να επιδιώκει προσωπικά οφέλη, και πάντα με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, διαμηνύοντας ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΕΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεξαρτήτως από την εγκυρότητα ή μη των συνομιλιών μεταξύ του πρώην Αρχηγού του Π.Σ. Βασίλη Ματθαιόπουλου και του αξιωματικού Δημητρίου Λιότσου , δηλώνω ότι όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατα, ψευδή και δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά την συμμετοχή των εναέριων μέσων στις πυρκαγιές της Μάνης και των Κυθήρων το έτος 2017.

Αναλυτικά την χρονική στιγμή που εκδηλώθηκαν οι δυο πυρκαγιές στην Μάνη και στα Κύθηρα το Π.Σ. διέθετε στο δυναμικό του για τις ανάγκες της αεροπυρόσβεσης τρία ενοικιαζόμενα ελικόπτερα και τον εθνικό εναέριο στόλο, με τις όποιες ελλείψεις που αυτός παρουσίαζε. Εγώ σαν Αρχηγός και σε συνεννόηση με την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διέθεσα όλα τα εναέρια μέσα τα οποία ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την αντιμετώπιση των δύο πυρκαγιών. Όλες αυτές οι ενέργειες είναι καταγεγραμμένες στο επιχειρησιακό κέντρο του Π.Σ. και συγκεκριμένα στο Σ.Κ.Ε.Δ. κα είναι στην διάθεση των αρμοδίων.

Τέλος θέλω να επισημάνω ότι το 2017 ήταν μια αντιπυρική περίοδος με μεγάλο αριθμό συμβάντων, περί τα 10.000, τα οποία αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό άλλωστε μπορεί να επιβεβαιωθεί από τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου έτους 2017, η οποία κρίθηκε επιτυχημένη σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού εκτάκτων αναγκών, όταν στην Πορτογαλία και στην Ισπανία το 2017 χάθηκαν εκατοντάδες ζωές λόγω των φονικών πυρκαγιών. Η επιτυχία αυτή βέβαια οφείλεται στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Π.Σ.

“Yπηρέτησα το Π.Σ. για 33 συναπτά έτη με αυταπάρνηση και με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, πάντα θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, ενώ ουδέποτε λειτούργησα εις βάρος των αρχών αυτών με απώτερο σκοπό προσωπικά μου οφέλη”.

Επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου δικαιώματος μου και θα προβώ σε κάθε νόμιμη
ενέργεια για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης μου”.

Καπέλιος στο Open: «Δεν άφησα τη Μάνη και τα Κύθηρα να καούν – Κάνω μήνυση στον Ματθαιόπουλο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open ΤV, ο κ. Καπελιός ισχυρίζεται ότι αυτό το κάνει σε αυτή τη φάση ο κ. Ματθαιόπουλος για να πιέσει ή να εκβιάσει ακόμη περισσότερο τον πραγματογνώμονα και για να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επικαλέστηκε τα όσα έγιναν το 2017 στη Μάνη και στα Κύθηρα.

Ο κ. Καπέλιος μιλώντας στο Open, όχι μόνο αρνείται τα παραπάνω, αλλά ισχυρίζεται και ότι θα κινηθεί δικαστικά, αφού όπως αναφέρει υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα λέει ότι ο ίδιος είχε στη διάθεσή του μόνο τρία βαρέως τύπου αεροσκάφη που μπορούσε να στείλει γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και έπειτα. Ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του κ. Ματθαιόπουλου. «Μπορούμε να το αποδείξουμε. Αν είναι δυνατόν, να βάλω εγω κριτήριο, ολόκληρος Αρχηγός, να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπαρχηγό και να τον αποστρατεύσω και να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη και τις ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες. Αυτά είναι ανυπόστατα, είναι τερατώδη», είπε χαρακτηριστικά.

Καπέλιος: “Ανυπόστατα, ψευδή και δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά περιστατικά όσα αναφέρει ο Ματθαιόπουλος για μένα”
To Top