Messinia Live

“Καμίνι” η αίθουσα στο Εργατικό Κέντρο στη γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας!

Τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση γονέων και μαθητών προκάλεσε η απουσία κλιματισμού στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, κατά τη σημερινή καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ Καλαμάτας.

Μια γιορτή που είχαν ετοιμάσει με πολύ χαρά και κόπο τα 500 παιδιά και οι καθηγητές τους που συμμετείχαν όλη τη χρονιά στα ΚΔΑΠ του Δήμου.
Δυστυχώς όμως, τα 500 παιδιά και οι γονείς τους δεν απόλαυσαν τη γιορτή, καθώς διεξαγόταν σε συνθήκες σάουνας!
Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, ο κλιματισμός για άλλη μια φορά δεν λειτουργούσε!

Η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ, αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Κάστρο Καλαμάτας. Ωστόσο, 24ώρες πριν άλλαξε εκτάκτως ο χώρος διοργάνωσης της, καθώς στον Δήμο είχαν πρόγνωση για κακές καιρικές συνθήκες το βράδυ της Πέμπτης, και έτσι προτίμησαν τον κλειστό χώρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, εκδίδοντας μάλιστα και σχετική ανακοίνωση προς ενημέρωση του κοινού.
Ωστόσο, οι συνθήκες που επικρατούσαν το απόγευμα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Εργατικού ήταν ασφυκτικές.

Εκτός λειτουργίας ακόμα μια φορά το σύστημα κλιματισμού, αν και ήταν γνωστό από την προηγούμενη για τη συγκεκριμένη πολυπληθή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πολύ μικρές ηλικίες παιδιών, από 5 έως 12 ετών, και παρακολουθούσαν οι γονείς τους κάθιδροι...σε έναν χώρο με θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς!

Πραγματικά απαράδεκτο, αν σκεφτεί κανείς ότι το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας είναι υπερσύγχρονο και δεν έχει το "άλλοθι" του Πνευματικού για απαρχαιωμένα μηχανήματα που παθαίνουν βλάβη και έχουν πολυδάπανη συντήρηση.
Πρόκειται για ένα νέο κτήριο, τη λειτουργία του οποίoυ και τη συντήρησή του έχει αναλάβει ο Δήμος από το 2013, και είναι επιεικώς απαράδεκτο να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις χωρίς κλιματισμό με τη δικαιολογία ότι δεν πρόλαβε να ειδοποιηθεί ο τεχνικός!

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας πρέπει να δει σοβαρά τα προβλήματα θέρμανσης και ψύξης των δύο αμφιθεάτρων της πόλης, στα οποία γίνονται κατά κόρον εκδηλώσεις. Δεν τιμά κανέναν η εικόνα αυτή, με τις συνθήκες ασφυξίας που βίωσαν σήμερα όσοι παραβρέθηκαν να παρακολουθήσουν και να θαυμάσουν τα παιδιά τους, που με τόσο κόπο και μεράκι είχαν ετοιμάσει τη γιορτή τους.

Την..."ωραία ατμόσφαιρα" έζησε έστω και για λίγο στον χαιρετισμό του στην αρχή ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που αποχώρησε μετά καθώς και ο υπεύθυνος για τα ΚΔΑΠ, Δημήτρης Πολίτης.

Αμέτρητες βεντάλιες ανέμιζαν και προσπαθούσαν να ανακουφίσουν τους θεατές που μουρμούριζαν...

Όπως μπορούσε ο καθένας έκανε αέρα, με χαρτιά, κινητά ότι είχε πρόχειρο κι ο ιδρώτας έτρεχε...
Όταν τέλειωνε ένα γκρουπ τον ρόλο του και το χορευτικό του, έβγαιναν κατά ομάδες έξω από την αίθουσα οι συγγενείς και οι φίλοι, για να πάρουν λίγο αέρα και να δροσιστούν!

Exit mobile version