Messinia Live

Καλαματιανές συμμετοχές σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπριτζ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΠΡΙΤΖ 2 ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Σάββατο 8 Ιουλίου αναχωρούν για τη Μπρατισλάβα οι εθνικές ομάδες νέων και παίδων μπριτζ για το 26ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Μπριτζ.
Η ομάδα των νέων (κάτω των 26 ετών) αποτελείται από 6 παίκτες, τους Κ. Καπαγιαννίδη, Ν. Καραπάνο, Ζ. Καρυοφυλλίδου, Φ. Κρίτσαλη, Ι. Οικονομόπουλο και Κ. Βωβο με αρχηγό και προπονητή τον Ντίνο Δοξιάδη, ενώ η ομάδα των παίδων (κάτω των 16 ετών) με αρχηγό και προπονητή τον Βασίλη Βιρβιδάκη, αποτελείται από επίσης 6 παίκτες, τους Ι. Φωτεινάκη (14) και Δ. Καπίρη (15) από τον Ίκαρο Ν. Σμύρνης, τον Ι. Παπασπύρου (13) από ΚΕΔΑ Αγρινίου, τον Ι. Βιρβιδάκη (13) από ΟΑΜΛΕ (Μαρούσι) και τους καλαματιανούς Μιχάλη Σούμπλη (13) και Αιμιλιανό Μάλλωση (14) από τον ΟΑΜΚ Καλαμάτας.

Είναι πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετέχει σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπριτζ στην κατηγορία των παίδων, και αυτό είναι αποτέλεσμα της κινητικότητας που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τη διάδοση του πνευματικού αυτού αθλήματος στις νεαρές ηλικίες. Είναι δε η πρώτη φορά που αθλητές του Όμιλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας είναι μέλη εθνικής ομάδας!

Οι αθλητές της εθνικής παίδων μπριτζ έχουν ένα αρκετά βαρύ πρόγραμμα καθώς θα πρέπει να δώσουν 15 αγώνες μέσα σε 4 ημέρες, παίζοντας σε κάθε αγώνα 12 διανομές.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν τις εθνικές ομάδες της Σκωτίας, Δανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας, την Δευτέρα τις ομάδες της Βουλγαρίας, Γαλλίας, Νορβηγίας και Τσεχίας, την Τρίτη θα αγωνιστούν απέναντι σε Τουρκία, Γερμανία, Αγγλία και Πολωνία, ενώ την τελευταία ημέρα, Τετάρτη 12 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν την Ιρλανδία, τη Σουηδία και τελευταίο το πανίσχυρο Ισραήλ.
Στόχος της Εθνικής Παίδων είναι η αποκόμιση εμπειριών καθώς θα αντιμετωπίσει ομάδες κατά τεκμήριο πολύ πιο έμπειρες που προέρχονται από χώρες με αρκετά μεγαλύτερη παράδοση. Αν έρθουν κάποιες νίκες αυτό σίγουρα θα μας χαροποιήσει και σίγουρα, πέρα από την ενίσχυση της ψυχολογίας των παιδιών θα μας βοηθήσει στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας στο μέλλον.

H Mαρίνα Λαντζούνη της Επιτροπής Παίδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ, τόνισε: "Τα παιδιά προπονούνται εντατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα είτε δια ζώσης είτε μέσω μιας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (BBO) και με την βοήθεια του διαδικτύου καθώς βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές όπως η Καλαμάτα, το Αγρίνιο και η Αθήνα. Έχουν λάβει μέρος σε αρκετά τουρνουά στην Ελλάδα καταγράφοντας πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους, συνήθως αγωνιζόμενοι εναντίον ενηλίκων παικτών και μάλιστα ανώτερης βαθμίδας.
Τους ευχόμαστε να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη Σλοβακία και να γυρίσουν πίσω γεμάτοι εμπειρίες και όρεξη για να οδηγήσουν το πνευματικό αυτό άθλημα ακόμα πιο ψηλά"!

Πληροφορίες για τους αγώνες και τα αποτελέσματα θα υπάρχουν στη διεύθυνση:
http://db.eurobridge.org/repository/competitions/17Samorin/microsite/information.htm
Ενώ αρκετοί αγώνες θα αναμεταδοθούν ζωντανά από το vugraph, στην διεύθυνση http://www.bridgebase.com/vugraph/schedule.php

Exit mobile version