Messinia Live

Kαλαμάτα Τόπος Ζωής: Προτείνει τηλεδιάσκεψη για το Δημοτικό Συμβούλιο-Αρνείται να συμμετάσχει δια ζώσης

Τεχνολογικές λύσεις προκρίνει η παράταξη της Τόνιας Κουζή για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αλλά και των Επιτροπών, ελέω κορονοϊού. Η παράταξη "Καλαμάτα Τόπος Ζωής" προτείνει στο εξής να γίνονται τα συμβούλια με τηλεδιάσκεψη ώστε να προστατευτούν οι συμμετέχοντες, ενώ δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχει διά ζώσης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου 2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’55 και συγκεκριμένα στις διατάξεις του άρθρου 10, οι δήμοι θα πρέπει να φροντίσουν ώστε ακόμα και οι συνεδριάσεις τον οργάνων, επιτροπών αλλά και του ΔΣ να γίνονται υπό συνθήκες τέτοιες που να εξασφαλίζεται η υγεία των συνανθρώπων μας. Μέσα σε αυτές αναφέρονται και οι τηλεδιασκέψεις σαν λύση.

Έτσι λοιπόν οφείλουμε να αναφερθούμε σε απλές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, λύσεις που εκτός των αρμοδίων οργάνων θα μπορούσαμε προσωρινά να εφαρμόσουμε εφόσον είναι εφικτό και στην καθημερινότητά μας αυτό το διάστημα.
Έτσι οι ολιγομελείς επιτροπές και όργανα που πρέπει να συνεδριάσουν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λύσεις όπως είναι το Skype ή τα Google Hangouts. Πρόκειται για λύσεις δωρεάν τηλεδιάσκεψης που προσφέρουν πολύ υψηλή ποιότητα μετάδοσης εικόνας και ήχου μέχρι έναν αριθμό συμμετεχόντων 6-8 άτομα.

Αντίστοιχα για το ΔΣ όπου τα άτομα που καλούνται να συμμετάσχουν είναι πολλά, υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις πολύ χαμηλού κόστους που δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι λύσεις αυτές όπως είναι το Zoom ή το Webex (by CISCO) και δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής με εικόνα και ήχο σε 50-100 άτομα με κόστος της τάξης των 20ευρώ ανά μήνα. Παράλληλα δίνουν πληθώρα δυνατοτήτων διαχείρισης της συζήτησης ώστε ακόμα και με τεράστιο αριθμό συμμετεχόντων να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Σχεδόν όλες οι παραπάνω λύσεις προσφέρουν τελικές εφαρμογές χρήσης για κινητά τηλέφωνα ώστε να είναι εύκολες στη χρήση ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με την τεχνολογία, αν και σε ένα δήμο όπως αυτός της Καλαμάτας θεωρούμε πως δεν τίθενται θέματα τεχνολογικού αναλφαβητισμού στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ή ακόμα και αυτά είναι εύκολο να ξεπεραστούν.

Η ΚΤΖ δε συμμετέχει, λοιπόν, σε συνεδριάσεις δια ζώσης, σεβόμενη τις οδηγίες που υπάρχουν και καλεί τους συμπολίτες να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προσπαθήσουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας που αφορά θέματα που δύνανται να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, λαμβάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Exit mobile version