Messinia Live

Με γιορτή Γαστρονομίας ξεκίνησε το TBEX 2023 στην Καλαμάτα-Γεύση μεσσηνιακής φιλοξενίας πήραν οι travel bloggers

Κατάμεστη από κόσμο η πλατεία Όθωνος-Παραγωγοί και επιχειρήσεις υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους με κεράσματα και συναυλία

Μια πρώτη γεύση από τα μεσσηνιακά προϊόντα, τη φιλοξενία και τη γαστρονομία της περιοχής μας είχαν την ευκαιρία να πάρουν οι 360 travel bloggers, ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερς,  εκπρόσωποι των online travel media από δεκάδες χώρες και τουλάχιστον τρεις ηπείρους, που φιλοξενεί το TBEX 2023 Peloponnese, σήμερα στην Καλαμάτα. Με επίκεντρο την πλατεία Όθωνος στήθηκε ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας, με ντόπιους παραγωγούς, τοπικά προϊόντα, και σεφ που μαγείρεψαν επί τόπου.

Στόχος του συνεδρίου -που από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο- είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες στις εργασίες του έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης.

Η βραδιά διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, που θα είχε στο πλευρό του καταξιωμένους σεφ, 30 παραγωγούς – τυποποιητές τοπικών προϊόντων και 10 Πολιτιστικούς Συλλόγους, που σύστησαν στους travel bloggers τις τοπικές γεύσεις και συνταγές.

Καλωσόρισμα και χαιρετισμό στους φιλοξενούμενους έκαναν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.
Μέγας χορηγός για το Γαστρονομικό Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας υποστηρίζουν επίσης χορηγικά: τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και οι εταιρείες: SKOURAS ESTATE, ZEOS BEER και CHRI.STA | PRIMAROLIA TSIPOURO.

Exit mobile version