ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 15 μήνες η μεταστέγαση των υπηρεσιών του Διοικητηρίου-Δεύτερες σκέψεις για μεταφορά εκτός Καλαμάτας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ “WIN-WIN” ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τη “χρυσή τομή” φαίνεται πως αναζητούν στην Περιφέρεια προκειμένου να μετεγκατασταθούν προσωρινά- για περίπου 15 μήνες- οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας από το Διοικητήριο στην πρώην Σχολή Παπαφλέσσα επι της οδού Κρήτης. Η δρομολογημένη ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Διοικητηρίου επιβάλλει ο υπηρεσίες να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν προσωρινά εκτός, με πρώτη επιλογή να προτείνεται το κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα, στο οποίο όμως απαιτούνται εργασίες ανακαίνισης προκειμένου να καταστεί λειτουργικό. Κτήριο στο οποίο “εμπλέκονται” νομικά, τόσο ο Δήμος Καλαμάτας, όσο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Για τον λόγο αυτόν έγινε την Παρασκευή σύσκεψη ώστε να βρεθεί ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί και θα λειτουργήσει επωφελώς το συγκεκριμένο κτήριο, με τις νομικές υπηρεσίες να προσπαθούν να βρουν τη “χρυσή τομή” για όλους τους εμπλεκόμενους. Πάντως, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έριξε στο τραπέζι και τη σκέψη, αν δεν τελεσφορήσουν οι διαβουλεύσεις και δεν καταλήξουν σε μια πρόταση κοινής αποδοχής ως προς την αξιοποίηση του κτηρίου, να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Διοικητηρίου σε υφιστάμενο κτήριο, εκτός πολεοδομικού ιστού της Καλαμάτας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΙΚΑ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΞΥΓΚΩΡΟΥ

“Η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης και συνεργάτες της Περιφέρειας.

Κατά την συζήτηση εξετάστηκε η ακολουθητέα διαδικασία ως προς την μεταστέγαση, για διάστημα 15 μηνών, στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα, των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, από το διοικητήριο -προκειμένου να γίνουν εργασίες αναβάθμισης και ανακαίνισης του εν λόγω κτηρίου.

Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε η βούληση να συμβάλουν προς την επίτευξη αυτού του σκοπού, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι αν παρ’ ελπίδα δεν τελεσφορήσει η πιο πάνω διαδικασία, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας θα μετακινηθούν σε υφιστάμενη υποδομή εκτός του πολεοδομικού ιστού της Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας, πάντως, εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα αυτό το οποίο έχουν αναλάβει να επεξεργαστούν οι νομικές υπηρεσίες των τριών πλευρών”.

 

Μ.Π.

Για 15 μήνες η μεταστέγαση των υπηρεσιών του Διοικητηρίου-Δεύτερες σκέψεις για μεταφορά εκτός Καλαμάτας
To Top