Messinia Live

Σε Γαργαλιάνους σήμερα και Φιλιατρά αύριο Τετάρτη οι «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη»

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ - ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στον Αριστομένη του δήμου Μεσσήνης, η τέταρτη οργανωμένη δραστηριότητα που αφορά την ενημέρωση σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη , στο πλαίσιο της καμπάνιας "Mεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη - Υψώνουμε ασπίδα προστασίας".
Περισσότεροι από 100 κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια μάστιγα του σακχαρώδη διαβήτη και έκαναν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΠ που αποδείχθηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τόσο πολύ κόσμο, αποδεικνύοντας ότι τα απομακρυσμένα χώρια έχουν ανάγκη από ενημέρωση.
Με την εκδήλωση στον Αριστομένη έκλεισε ο κύκλος των εκδηλώσεων στον Δήμο Μεσσήνης που ήταν φιλόξενος, απόλυτα συνεργάσιμος και υποστηρικτικός της σημαντικής αυτής δράσης .
Μετά το Πεταλίδι, τη Μεσσήνη, τη Λογγά ήταν η σειρά του Αριστομένη να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι του, εκμεταλλευόμενοι το ενημερωτικό πρόγραμμα το οποίο συντονίζει συνολικά ο Επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Στον Αριστομένη στο επιστημονικό πάνελ συμμετείχε και ο χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Χριστάκης που έδωσε τη διάλεξη για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
Ο κ. Χριστάκης με μεγάλη χαρά βρέθηκε το Σάββατο στον Αριστομένη, αφού και ο ίδιος κατάγεται από την Χορεύτρα.
Ακολούθησε η διάλεξη του Επίκουρου καθηγητή Παθολογίας Παναγιώτη Χαλβατσιώτη με θέμα "Σακχαρώδης διαβήτης, μία σύγχρονη μάστιγα", ενώ η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με την διάλεξη του χειρουργού επιμελητή της χειρουργικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννόπουλου που ανέλυσε τον διαβητικό ασθενή πριν και μετά το χειρουργείο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, θερμός υποστηρικτής της ενημερωτικής καμπάνιας που καλωσόρισε τους επιστήμονες και τον σύλλογο των διαβητικών, η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Μεσσήνης η Γεωργία Παναγόπουλου, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου και εκπρόσωπος της ένωσης περιφερειών Ελλάδος Δημήτρης Μαραβέλιας.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 24/10 ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Το ενημερωτικό πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους στην Μπρίσκειο βιβλιοθήκη, αύριο Τετάρτη στα Φιλιατρά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού καταστήματος και στις 8 Νοεμβρίου στην Κυπαρισσία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τις εξετάσεις να ξεκινούν στις 6 το απόγευμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Κατά τη διάρκειά του, στους Γαργαλιάνους θα δοθούν οι διαλέξεις «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, «Είναι απαραίτητη η ινσουλίνη στον διαβητικό;», από την Ενδοκρινολόγο κ. Λιάνα Τζιφα - Λούρα και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον Χειρουργό, Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Στα Φιλιατρά, θα δοθούν οι διαλέξεις «Παχυσαρκία και Διαβήτης», από την Ενδοκρινολόγο κ. Αρετή Κορακοβούνη, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Και στις δύο εκδηλώσεις χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» κ. Αθανασία Καρούνου, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών των επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Exit mobile version