Messinia Live

Fragorita: Χυμός από μεσσηνιακά φραγκόσυκα, σε ατομικό μπουκάλι!

ΝΕΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ: ΞΕΔΙΨΑΜΕ ΜΕ ΜΙΑ «FRAGORITA» ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΥΜΟ  ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ

Τη δροσιά της να ’χεις!

Όποιος έχει δοκιμάσει τα τσάτνεϊ της «Mamellada» ξέρει πως η Έλενα Μποζαντζή και ο Γιάννης Καποδίστριας, το ζευγάρι πίσω από την απολαυστική ετικέτα, παίρνουν σοβαρά το θέμα της γεύσης.

Με τα τσάτνεϊ απογείωσαν τις μεσσηνιακές πρώτες ύλες σε πρωτότυπες γαστριμαργικές προτάσεις, που γρήγορα έγιναν αγαπητές σε ντόπιους και επισκέπτες. Τώρα, μας συστήνουν τη Fragorita, τον μοναδικό χυμό φραγκόσυκο σε ατομικό μπουκάλι!

Με μότο το εγκάρδιο και οικείο «Τη δροσιά της να ’χεις», η Fragorita μας προσκαλεί να πάρουμε μια καλή, γεμάτη γεύση της μεσσηνιακής εμπειρίας.

Χωράει η μεσσηνιακή εμπειρία σε ένα μπουκάλι;

«Ο τόπος μας, ευτυχώς, παραμένει ανεξάντλητος», απαντά η Έλενα στην… προβοκατόρικη ερώτηση. «Ο φυσικός πλούτος του Ταϋγέτου, η εύφορη μεσσηνιακή ενδοχώρα, η ανοιχτή θάλασσα, είναι ευλογίες. Όσοι ζούμε εδώ ξέρουμε πως έχουμε ακόμη πολλά να ανακαλύψουμε.  Όχι, δεν χωράει η Μεσσηνία σε ένα μπουκάλι. Αυτό που εμείς στη Mamellada θελήσαμε, ήταν να προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό κομμάτι της Μεσσηνίας σε όσους επιλέξουν να το δοκιμάσουν.

Η δροσερή Fragorita είναι τα καλοκαίρια στο χωριό· ανεμελιά, φιλοξενία, εκλεκτά φιλέματα… Το φραγκόσυκο είναι μεσσηνιακή εμπειρία. Θελήσαμε να την αναδείξουμε και να τη μοιραστούμε».

Οι δυο τους –μαζί με τον πολύτιμο συνεργάτη τους, καλλιεργητή και λάτρη του φραγκόσυκου, Γιώργο Μπλέκο- ανέπτυξαν το νέο προϊόν με μελέτη και συνέπεια. Ζουμερά φραγκόσυκα που παράγονται στον νομό μας έρχονται στο εργαστήριο της «Mamellada», δίνουν τον χυμό τους και τυποποιούνται σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Η Fragorita δεν περιέχει χημικά και χρώματα, φτάνει στον καταναλωτή με σφραγισμένο καπάκι ασφαλείας και αναγράφει στη συσκευασία της τη διατροφική της αξία. Τα θρεπτικά οφέλη του φραγκόσυκου είναι περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε.

Είναι το φραγκόσυκο υπερτροφή;

«Ναι», απαντούν με μια φωνή. «Έχει γίνει λίγο μόδα να ακούμε για υπερτροφές, αλλά  το φραγκόσυκο πραγματικά τον αξίζει τον χαρακτηρισμό». Αρχίζουν να απαριθμούν τις ιδιότητες του. Είναι αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες. Πλούσιο σε βιταμίνες A, C, Β-καροτίνη και αμινοξέα.

Πηγή ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, χαλκού και μαγνησίου. Ενισχύει το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό. Βοηθάει στον έλεγχο του βάρους και της χοληστερόλης. Καταπολεμά τα συμπτώματα της μέθης!

Είναι ένας χυμός για όλες τις ηλικίες -θρεπτικός, δροσιστικός και νόστιμος.

«Τα οφέλη για την υγεία είναι πολύ σημαντικά», συμπληρώνει ο Γιώργος. «Πίνουμε χυμούς γιατί είναι υγιεινοί, αλλά τους διαλέγουμε για τη γεύση και τη δροσιά τους. Είναι καθημερινή απόλαυση. Η Fragorita ξεδιψά και ενυδατώνει. Είναι ανάλαφρη και δροσιστική είτε την πιούμε σε θερμοκρασία δωματίου είτε από το ψυγείο ή με πάγο. Είναι η τοπική μας εξωτική γεύση! Έχει όλη τη νοστιμιά των αγαπημένων μας φραγκόσυκων, αλλά… χωρίς τα κουκούτσια!».

*Αναζητήστε τον μεσσηνιακό χυμό φραγκόσυκο στα καταστήματα με το σήμα   και σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.

Για περισσότερη Fragorita:

Mamellada, Έλενα Μποζαντζή, 27214 01342, info@mamellada.gr

 

 

Exit mobile version