Messinia Live

Επιμνημόσυνη δέηση στην Καλαμάτα για τους πεσόντες πυροσβέστες

Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πυροσβεστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, το πρωί, στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών, που ο Δήμος Καλαμάτας ανήγειρε στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, έναντι του Εργατικού Κέντρου.

Τελέστηκε Τρισάγιο από τον Πανασολογιότατο Αριχαμνδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλος, διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στεφάνους κατέθεσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η Θεμ. Αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου, ο αναπλ. Διοικητής Π.Υ. Μεσσηνίας Αντιπύραρχος Χρήστος Μπάρκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ. Ν. Μεσσηνίας Βασίλης Καψαμπέλης και ο κ. Ανδρέας Μπούρας, εκ μέρους των οικογενειών των πεσόντων Πυροσβεστών.

Η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο επιτ. Υπαρχηγός του ΠΥ Χαράλαμπος Αφάλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι, συγγενείς και φίλοι των πεσόντων.

Exit mobile version