ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ένωση Μεσσηνίας: Πάνω από 2.500 αιτήσεις έως τώρα για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

Ομαλά εξελίσσεται η υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης από τους παραγωγούς, που ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Μαϊου.

Όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Ένωσης Μεσσηνίας, Νίκος Ποδοχωρίτης, μέχρι τώρα έχουν προσέλθει πάνω από 2.500 παραγωγοί και έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους σε κάποιο από τα 28 σημεία- Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών, που διαθέτει η Ένωση Μεσσηνίας. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ο χρόνος εξυπηρέτησης είναι πολύ μικρός, και η ροή αιτήσεων ικανοποιητική, συνιστάται όμως στους παραγωγούς να μην αφήσουν για τις τελευταίες ημέρες την αίτησή τους προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν.
Η Ένωση Μεσσηνίας εξυπηρετεί καθημερινά από τις 08.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

“Από το 2015 που έχει ξεκινήσει η νέα ΚΑΠ έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο αιτήσεων, και σημαντική αρωγή είχαμε με τους δασικούς χάρτες, ήδη από πέρυσι, καθώς οι περισσότεροι αγρότες έχουν τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους”, δήλωσε ο Νίκος Ποδοχωρίτης.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, κάτι που περιμένουν πολλοί παραγωγοί, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Όπως μας δήλωσε, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης των ψεκαστικών, που έχουν οι παραγωγοί.
Έτσι σε συνδυασμό και με το Πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης θα είναι πλήρως πιστοποιημένοι και προετοιμασμένοι ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου για την αγορά γεωργικών φαρμάκων.
Για τη δήλωση των ψεκαστικών τους μπορούν επίσης να απευθυνθούν στην “Ένωση Μεσσηνίας”.

Δείτε και αυτό:

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις επιδοτήσεις-Έως 15 Μαϊου η προθεσμία

To Top