Messinia Live

Έκθεση χαρακτικής με έργα 19 νέων καλλιτεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν έκθεση χαρακτικής, με τίτλο «Νέοι Χαράκτες 2018-2019».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α.Τάσσος» (Παπάζογλου 5), όπου η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2019.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», η οποία φέρει - όπως και η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας - το όνομα του μεγάλου Μεσσήνιου χαράκτη και σκοπός της είναι η προαγωγή της τέχνης της χαρακτικής.

Θα παρουσιασθούν έργα 19 νέων χαρακτών, αποφοίτων Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδος και του εξωτερικού. Πρόκειται για πρόσφατα έργα, από την τελευταία δουλειά κάθε καλλιτέχνη.

Η έκθεση παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα του εικαστικού γίγνεσθαι και των σύγχρονων προβληματισμών, που εκφράζονται με δύναμη, ευαισθησία, βιωματική αναζήτηση, αλλά κυρίως αποτελεί ένα δημιουργικό διάλογο διαφορετικών διερευνήσεων της εικόνας.

Παρόλο που οι νέες τεχνολογίες και η χρήση των υπολογιστών οπωσδήποτε διεύρυναν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, σήμερα στον χώρο της χαρακτικής τα περισσότερα έργα που εκτίθενται γενικά, αλλά και σε αυτή την έκθεση, είναι ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και μικτές τεχνικές.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Ανδρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη.

Η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», από το 1991, στηρίζει με πολύ σημαντικό τρόπο τη χαρακτική στην Ελλάδα. Σημειώνεται δε πως ο Εικαστικός Τομέας της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας έχει δημιουργήσει εργαστήριο χαρακτικής, κυρίως για ενήλικες, το οποίο λειτουργεί σε μόνιμη βάση στο Εικαστικό Εργαστήρι, με μαθήματα για προχωρημένους, αποφοίτους Σχολής Καλών Τεχνών που επιθυμούν την εξειδίκευση στη χαρακτική, αλλά και αρχάριους.

Διάρκεια έκθεσης: 25/1- 25/2/2019
Ώρες λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 10.00-13.00
Τετάρτη: 17.00-20.00

Exit mobile version