Messinia Live

Εξαφανίστηκε η στάση του Αστικού Λεωφορείου από τη Ναυαρίνου!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χτες όσους πήγαν να πάρουν το Αστικό ΚΤΕΛ στην 4η στάση Ναυαρίνου!

Αναμονή στο όρθιο πάλι...

Η καινούργια στάση που τοποθετήθηκε και εξυπηρέτησε τώρα ειδικά με τις βροχές τους επιβάτες για 12 μέρες, ξαφνικά αποκαθηλώθηκε κι εξαφανίστηκε!

12 μέρες κράτησε το θαύμα!

Απορημένοι κι έκπληκτοι ήταν όσοι περίμεναν χτες το λεωφορείο και οι περαστικοί από το σημείο που είδαν και αποείδαν να μπει στη μέση του πουθενά μια στάση και τελικά από χτες δεν υπάρχει και τους τρώει πάλι η ορθοστασία και οι ψιχάλες!
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξήγηση από τον Δήμο Καλαμάτας.

Από την τοποθέτηση-εγκατάσταση της στάσης πριν 12 ημέρες

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους που η στάση έτσι απλά εξαφανίστηκε από το σημείο. Το γεγονός όμως από μόνο του είναι τουλάχιστον τραγελαφικό, καθώς αποδεικνύει περίτρανα την προχειρότητα με την οποία μπαίνουν οι στάσεις, αλλά και την ευκολία με την οποία εξαφανίζονται εν μία νυκτί!

Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη εξαφανίστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και χθες Δευτέρα όσοι άτυχοι βρέθηκαν να περιμένουν υπό βροχή το αστικό λεωφορείο έτριβαν τα μάτια τους που η στάση είχε κάνει φτερά!

Στο παρελθόν στάσεις λεωφορείων αλλά και περίπτερα είχαν πέσει "θύματα" εξαφάνισης καθώς ενοχλούσαν τους ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όποιος και αν είναι ο λόγος προέχει το δημόσιο συμφέρον και η εξυπηρέτηση όσων επιλέγουν για τη μετακίνησή τους το αστικό λεωφορείο και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν μεταξύ των πολιτών που περιμένουν το λεωφορείο με κάποιους να είναι εκνευρισμένοι και θυμωμένοι από το γεγονός, ενώ άλλους -νεότερης ηλικίας- να το βλέπουν χιουμοριστικά κάνοντας λόγο για απαγωγή της στάσης από εξωγήινους που ζήλεψαν την αισθητική της και θέλησαν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία  στον πλανήτη τους.

Το θέμα είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια να μπουν στάσεις για το Αστικό ΚΤΕΛ σε όλη την πόλη σε σημεία που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να μην είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, ειδικά τώρα το χειμώνα, και κυρίως αν σκεφτούμε ότι στην πλειονότητά τους πρόκειται για ηλικιωμένους που δεν οδηγούν ή φοιτητές που δεν διαθέτουν όχημα.
Και είναι απορίας άξιο πως μετά από 12 ημέρες κάποιοι αποφάσισαν να εξαφανίσουν τη στάση από το συγκεκριμένο σημείο, αφήνοντας εκτεθειμένους τους πολίτες. Βάσει ποιάς λογικής και ποιού επιχειρήματος έγινε η μετακίνηση-εξαφάνιση;
Δεν θα σταθούμε στην κριτική που έχει ασκηθεί από τους ίδιους τους πολίτες για τις συγκεκριμένες κόκκινες μεταλλικές στάσεις, οι οποίες έχουν εγείρει πλήθος αρνητικών σχολίων τόσο για την αισθητική τους όσο και για τη λειτουργική τους σκοπιμότητα, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα παγκάκι που μετά βίας κάθονται τρεις, ένα στέγαστρο και ένα διάτρητο(άγνωστο για ποιό λόγο) πλαίσιο, ίσως για να εξασφαλίζει το ευάερο και ευήλιο της αναμονής του λεωφορείου.

Εκείνο που προέχει είναι να τοποθετηθεί ξανά η στάση στο συγκεκριμένο σημείο, όπως επιβάλλεται να γίνει και σε κάθε σημείο-στάσης του αστικού λεωφορείου, αν θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκή πόλη και όχι τριτοκοσμική. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς αναμονής του αστικού λεωφορείου και η δημοτική Αρχή οφείλει αυτό να το εξασφαλίσει.

Μαίρη Περδικέα

Exit mobile version