Messinia Live

Δύο κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά-Κλείνουν 2 τμήματα για 14 μέρες

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ 2 ΤΜΗΜΑΤΩΝ-ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ COVID 19

Δυο κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Πρόκειται για δύο αδέρφια, που φοιτούν το ένα στο Δ1 του Δημοτικού και το άλλο στο Β1 του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων. Τα συγκεκριμένα τμήματα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες με τους μαθητές να συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας.  Μάλιστα, στα συγκεκριμένα παιδιά θα γίνει την Τρίτη και μοριακός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα βρεθεί στο σχολείο μετά από αίτημα του ίδιου του σχολείου, στο οποίο και ανταποκρίθηκε.  Να σημειωθεί ότι τα δύο αδέλφια είναι ασυμπτωματικά, και κόλλησαν τον ιό από άτομο της οικογένειάς τους που είναι επίσης ασυμπτωματικό, ο οποίος και κόλλησε τον ιό σε χώρο εργασίας. Έτσι ο κορονοϊός μεταφέρθηκε εν αγνοία των παιδιών στο σχολικό τους περιβάλλον.

Όπως μας δήλωσε μιλώντας στο MessiniaLive  ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς, το σχολείο λαμβάνει όλα τα μέτρα που προβλέπονται με συχνές απολυμάνσεις-μάλιστα έγιναν εκ νέου απολυμάνσεις στους χώρους του μετά τα δύο κρούσματα- και πλέον  όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποβλήθηκαν με έξοδα του σχολείου  σε rapid test,  προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κάποιος θετικός στον κορονοϊό. Τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα έδειξαν ότι όλοι είναι αρνητικοί.  Το ίδιο θα γίνει και με τους μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων οι οποίοι θα υποβληθούν σε εξέταση μοριακού ελέγχου.

"ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ"

"Δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, ούτε στιγματίζεται κανένας. Για να προστατεύσεις τους ανθρώπους σου και την κοινωνία, δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Πρέπει να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία. Το θεώρησα καθήκον μου να βγούμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο και τους γονείς", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Μπουγάς.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το έβδομο σχολείο στη Μεσσηνία στο οποίο παρουσιάζονται κρούσματα, μετά και τη ραγδαία αύξηση στο Νομό μας, με τα 101 κρούσματα μέσα σε 5 μέρες, γεγονός που αποδεικνύει την ευρεία διασπορά στην κοινότητα. Ας φροντίζουμε όλοι, ο καθένας από το μετερίζι του, να τηρούμε κατά γράμμα τα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του ιού. Ειδικά στους εργασιακούς χώρους πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε τα κρούσματα να μην μεταφέρονται στα σχολεία και στους εκατοντάδες μαθητές. Οποιαδήποτε προσπάθεια απόκρυψης κρούσματος από επιχειρήσεις είναι απλά εγκληματική, όπως το ίδιο εγκληματικός είναι ο στιγματισμός, το bullying και ο "κανιβαλισμός" μαθητών και των οικογενειών τους που κόλλησαν κορονοϊό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα, δύσκολη πραγματικότητα, ας δείξουμε υπευθυνότητα, και ωριμότητα στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Exit mobile version