Yποδομές

Δρομολογούνται αντιπλημμυρικά και υδραυλικά έργα στην περιοχή του Νοσοκομείου Καλαμάτας-Ευρεία σύσκεψη Περιφέρειας-Δήμου

Αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των μελετών από τη ΔΕΥΑΚ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα-Θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από πρόγραμμα της Περιφέρειας-Επί τάπητος και η προστασία των καλλιεργειών του κάμπου

Σύσκεψη για αντιπλημμυρικά – υδραυλικά έργα στην 7η εθνική οδό

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, για θέματα αντιπλημμυρικών – υδραυλικών έργων που αφορούν την 7η εθνική οδό, στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως Θουρία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συζητήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες, αναλύθηκαν τα επιμέρους στοιχεία που υπάρχουν και αποφασίστηκε να προχωρήσει η ΔΕΥΑΚ σε επικαιροποίηση των μελετών, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία ώριμων μελετητικά φακέλων αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Ο στόχος σχετίζεται με την πρόληψη του κινδύνου ζημιών εξαιτίας πλημμυρών, την αντιπλημμυρική θωράκιση ευάλωτων περιοχών, την ανάπτυξη αισθήματος ασφαλείας του πληθυσμού και τέλος την ενίσχυση των  υποδομών και την προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.

Η προστασία των καλλιεργειών του κάμπου (Μικρομάνη, Άρις, Ασπρόχωμα, Σπερχογεία) από πλημμυρικά φαινόμενα, σε σχέση με τη διαχείριση των δικτύων του ΓΟΕΒ Παμίσου,  τέθηκε επίσης στο τραπέζι της συζήτησης.

659928843 1486713579533118 4209610597309846428 n

Σε ότι αφορά την προστασία των καλλιεργειών, εντοπίστηκαν τα σημεία στο δίκτυο του ΓΟΕΒ που χρήζουν παρεμβάσεων (καθαρισμοί κ.λπ.) και εξετάστηκαν λύσεις προκειμένου τα όποια προβλήματα να αντιμετωπιστούν.

660992215 1537276804497610 673107168090163798 n

Από την Περιφερειακή Ενότητα παρευρέθηκαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιος Αδαμόπουλος, Ανδρέας Τσουκαλάς και Μαρία Οικονομάκου, από το Δήμο Καλαμάτας ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  Ανδρέας Καραγιάννης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γεώργιος Φάββας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Αναζίκος και Ιάκωβος Περρωτής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου Καλαμάτας, της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και του ΓΟΕΒ Παμίσου. 

To Top