ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν και με συνταγογράφηση τα PCR: Τι συμβαίνει στις πιο πολλές χώρες της Ευρώπης

Τελευταίοι και στην τιμή του PCR (47 ευρώ), που σε πολλές χώρες είναι δωρεάν

Τα τεστ σε χώρες της Ευρώπης

Αυστρία: Τόσο τα rapid όσο και τα PCR τεστ είναι δωρεάν. Κάθε κάτοικος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Αυστριακός ή μη πολίτης, μπορεί να κλείσει ραντεβού και να πάει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε κεντρικά σημεία των πόλεων και να κάνει τεστ δωρεάν.

Γερμανία: Κάθε Γερμανός πολίτης ή μετανάστης, εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, δικαιούται ένα δωρεάν rapid test ανά ημέρα.

Δανία: Οι πολίτες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να κάνουν δωρεάν rapid ή PCR τεστ είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επίσης, δωρεάν τεστ δικαιούνται τόσο οι μετανάστες όσο και οι τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα.

Κύπρος: Τα rapid test είναι δωρεάν για όλους τους εμβολιασμένους κατοίκους, ενώ κοστίζουν από 5 ευρώ για τους ανεμβολίαστους. Μάλιστα, το PCR τεστ μπορεί να γίνει ακόμη και με μόλις 20 ευρώ.

Ισπανία: Όλα τα τεστ είναι δωρεάν για τους Ισπανούς πολίτες.

Γαλλία: Όλα τα τεστ είναι δωρεάν για τους εμβολιασμένους, ενώ κοντά στα 50 ευρώ κοστίζει το PCR τεστ για τους ανεμβολίαστους.

Αγγλία: Κι εκεί υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου τόσο rapid όσο και με PCR.

Γερμανία: Δωρεάν rapid τεστ στους Γερμανούς πολίτες και PCR τεστ κατόπιν συνταγογράφησης. Από 120€ έως 150€ κόστος για τουρίστες και επισκέπτες.

Ιταλία: Με συνταγογράφηση από οικογενειακό γιατρό το τεστ γίνεται δωρεάν, όπως δωρεάν γίνεται μετά από επαφή με κρούσμα, εφόσον έχει προηγηθεί επικοινωνία με περιφερειακή γραμμή υποστήριξης (κάτι σαν τηλεφωνικό κέντρο περιφερειακού ΕΟΔΥ). Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις πραγματοποιούνται τεστ, τα οποία κοστίζουν από €20-€30 σε φαρμακεία, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά εργαστήρια.

Ιρλανδία: Μετά από παραπομπή του οικογενειακού γιατρού δωρεάν PCR τεστ σε κάποιο κέντρο προληπτικών εξετάσεων.

Σουηδία: Με συμπτωματολογία δωρεάν διενέργεια PCR τεστ σε δημόσια δομή υγείας.

 

πληροφορίες από: ieidiseis.gr

Δωρεάν και με συνταγογράφηση τα PCR: Τι συμβαίνει στις πιο πολλές χώρες της Ευρώπης
To Top