Βιβλίο

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων “Συγγραφείς στο αίθριο”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο “Συγγραφείς στο αίθριο” από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις και με τη συνδρομή και άλλων φορέων της πόλης μας, εγκαινιάζοντας έτσι τη χρήση ενός νέου χώρου, το αίθριο της βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού κέντρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώθηκε ως εξής:
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στις 8.00 μ.μ. παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας, το νέο βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Περί της εαυτού ψυχής». Για το βιβλίο μίλησαν ο Βασίλης Μπαζάνης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής/ δοκιμιογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Λεωνίδας Βέλλης, μέλος του ΜΕΘ (Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού θεάτρου).


Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 έλαβε χώρα το 2ο σεμινάριο δημιουργικής γραφής της βιβλιοθήκης με τίτλο

«Πώς γεννιέται ένα βιβλίο», στις 10.00 π.μ. στον χώρο της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 4ος όροφος). Στο σεμινάριο δίδαξε ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός.

Το ίδιο απόγευμα στις 8.00 μ μ. έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά «Σφραγίδα». Η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 8.00 μ.μ. σε συνεργασία με το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο (ΜΕΘ, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Στέλιου Μάινα «Να θυμηθώ να παραγγείλω» υπό τους ήχους του σαξοφώνου της Άννας Μαρίας Ρούνσεβιστ.

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε η Βασιλική Μάλαμα, μέλος του ΜΕΘ, φιλόλογος και δασκάλα. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί – μέλη του ΜΕΘ Βίκυ Βορίλα, Μαρία Λαζάρου και Έλενα Παναγοπούλου.

H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που υποστήριξε τις εκδηλώσεις, καθώς και όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του τριημέρου.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων “Συγγραφείς στο αίθριο”
To Top