Messinia Live

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: 18.000 βιβλία δανείστηκαν το 2019

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19.30 μ.μ., το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο χώρο του αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Θανάσης Βασιλόπουλος, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Βασίλης Κοσμόπουλος, ο επικεφαλής του Ανοιχτού Δήμου κος Μανώλης Μάκαρης, καθώς και μέλη, φίλοι και εθελοντές της Βιβλιοθήκης. Το φλουρί κέρδισε η κα Καμαρινοπούλου Αμαλία και συνοδευόταν από ένα βιβλίο.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον απολογισμό δράσης του 2019 και τη στοχοθεσία για το 2020. Παρακάτω ακολουθούν ενδεικτικά, ορισμένα σημεία που αναφέρθηκαν από την Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κα Νινέτα Σωτηράκη:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η απορρόφηση του τακτικού προϋπολογισμού άγγιξε το 96,26%, ενώ έχει συμβασιοποιηθεί το 95,62% του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΚΒ Καλαμάτας είναι η 4η Δημόσια βιβλιοθήκη της Ελλάδας σε χρηματοδότηση ΠΔΕ (155.000€ την τριετία 2017-2019) και η 1η σε απορρόφηση κονδυλίων.

προμήθειες – εργασίες που πραγματοποιήθηκαν:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ:

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 εκδηλώσεις πολιτιστικού/εκπαιδευτικού χαρακτήρα για ενήλικες και παιδιά, με σημαντικότερες:

 

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Exit mobile version