ΕΥ ΖΗΝ

Δήμος Μεσσήνης: Αυτό είναι το αποκριάτικο πρόγραμμα!

158 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ OI VEGAS THN KAΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα το αποκριάτικο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Μεσσήνης για τη Μεσσήνη και τις τοπικές κοινότητες, χαριζοντας ξεγνοιασιά και άφθονη διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους. Σήμερα στο Δημαρχείο Μεσσήνης η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα στους δημοσιογράφους που έχει πολλές αποκριάτικες δραστηριότητες και φυσικά τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και συναυλία αργά το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας με το συγκρότημα των VEGAS!

To Καρναβάλι της Μεσσήνης έχει ξεπεράσει τον θεσμό και έχει γίνει βίωμα ζωής για πολλές γενιές της Μεσσήνης”, δήλωσε η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, συναισθανόμενη παράλληλα τη μεγαλύτερη ευθύνη, που, όπως είπε, έχει η διοργάνωση χρόνο με το χρόνο. Ωστόσο η πολλή καλή συνεργασία που έχει αποκτήσει ο Δήμος με Συλλόγους και φορείς της πόλης εξασφαλίζει και το αποτέλεσμα.
Η Γεωργία Παναγοπούλου προέτρεψε όλους μας να επισκεφτούμε τη Μεσσήνη τις ημέρες της Αποκριάς και

“Να φορέσουμε τις μάσκες εκείνες, τις καλές, της αισιοδοξίας και του χαμόγελου. Ξεχνώντας έστω και μέσα από έναν ψεύτικο κόσμο τα δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας, της κοινωνίας μας και της χώρας μας”

ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ “ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ” ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Για το φετινό Καρναβάλι επιλέχτηκαν 2 θέματα. Οι διοργανωτές εστίασαν στον ταύρο, “που μας οπλίζει με δύναμη”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος, αλλά εστίασαν και στο μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου “Γοργόνες και Μάγκες”.
Όμως, φέτος και κατόπιν παρότρυνσης του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, θα δοθεί έμφαση στα παιδιά, με το Παιδικό Καρναβάλι και αποκριάτικα παιδικά πάρτι.
Παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα θα αναβιώσουν όπως κάθε χρόνο και την Καθαρά Δευτέρα θα γίνει η μεγάλη παρέλαση. Ακόμα ένα στοιχείο που κάνει ξεχωριστό το καρναβάλι της Μεσσήνης, που γίνεται πάντα Καθαρά Δευτέρα-λόγω συγκεκριμένων εθίμων και παραδόσεων- και όχι Κυριακή, όπως σχεδόν παντού στη χώρα, όπως επισημάνθηκε.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη δήλωσε η αντιδήμαρχος και από το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τουριστικά γραφεία για πακέτα διακοπών για την πόλη της Μεσσήνης το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Τέλος εκτίμησε ότι και φέτος η επιτυχία των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Μεσσήνης θα δικαιώσει τη Δημοτική Αρχή που είναι και η διοργανώτρια.

Αναλυτικά το αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Μεσσήνης:

ΠΕΜΠΤΗ 08/02/2018

11:00 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ με το άρμα του Μπεκρή, τσικνίσματα μεζέδες & κρασί, μελωδίες από τους Τροβαδούρους της Μεσσήνης και στη συνέχεια γλέντι στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Διοργάνωση Δ. Κ. Μεσσήνης & Σύλλογος παραλίας Βελίκας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/02/2018

18:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ , στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη», από τον Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.


ΚΥΡΙΑΚΗ 11/02/2018

11:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, στη κεντρική πλατεία Μεσσήνης με θεατροπαιχνίδια παντομίμα, χορός, τραμπολίνο, παιχνίδια και εργαστήρια. Συμμετέχουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά σχολεία, ο Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός ¨Το πρώτο μας σχολείο & το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης.
(Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά)

17:30 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ, στην αίθουσα Κουζή Kouzisevents από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/02/2017

19:00 ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
20:00 ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΙ στο Ideal cafe από το σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης .

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/02/2018

10:00 TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης με το σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού».
17:30 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη» από τον Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.
21:00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ Δημοτικής Φιλαρμονικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων Kouzisevents, με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης .
21:00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην Τ.Κ Βελίκας. Διοργάνωση Τ.Κ. Βελίκας
21:00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, στην Τ.Κ. Νεοχωρίου. Διοργάνωση Τ.Κ. Νεοχωρίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/02/2018

21:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ στις γειτονιές της Μεσσήνης.
21:50 ΚΑΥΣΗ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ
22:00 Αναβίωση εθίμων «ΤΥΡΗΣ – ΤΑΡΑΜΑΣ» & «ΦΑΓΑΤΕ – ΦΑΓΑΜΕ» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/02/2018

10:30 Οι ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΔΕΣ των Συλλόγων της Μεσσήνης οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα.
11:00 ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΑ-ΣΥΚΟΥΣ από τον ΙΜΠΡΑΪΜ ΠΑΣΑ, στην περιοχή της Κρεμάλας, από το ΘΕΜ «Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης».
11:30 ΚΡΕΜΑΣΜΑΤΑ & κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το «Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης».
15:30 ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Κ’ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ VEGAS, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

Δ.Ε. ΑΙΠΕΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 08/02/2018
9:00 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ με τσίκνισμα στη πλατεία της Λογγά. Διοργάνωση Τ.Κ. Λογγάς & Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Λογγάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/02/2018
11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ αρμάτων στην πλατεία Αγίου Ανδρέα. Διοργάνωση Τ.Κ. Λογγάς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Αίπειας.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/02/2018
11:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ στη πλατεία της Λογγά. Διοργάνωση Τ.Κ. Λογγά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας.

Δ.Ε. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/02/2018
10:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ για παιδιά – Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ανδρούσας.

Δ.Ε. ΙΘΩΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/02/2018
20:00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ, στο εστιατόριο “ΙΘΩΜΗ”, στην Αρχαία Μεσσήνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαυρομματαίων «Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ».

Πρόγραμμα Αποκριάτικων εκδηλώσεων Δήμου Μεσσήνης !

To Top