ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Κανονικά ο εορτασμός της Υπαπαντής και επίσημο γεύμα έως 60 ατόμων

Συζητείται σήμερα το μεσημέρι στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας η εξειδίκευση πίστωσης για τον εορτασμό της Υπαπαντής. Το ποσό των 2.400 ευρώ αναφέρεται ως πίστωση και αφορά τόσο τη διαμονή επίσημων προσώπων καθως και το γεύμα με συμμετοχή έως 60 ατόμων. Ποσό οικονομικό σε σύγκριση με τις δαπάνες προηγούμενων ετών, που μάλιστα προκαλούσαν σάλο κάθε φορά με τους εκατοντάδες καλεσμένους και μη που δεξιώνονταν ανήμερα της εορτής με έξοδα του Δήμου.

ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΕΩΣ 60 ΑΤΟΜΑ

Επίσης στο γεύμα προς τιμήν των επισήμων προβλέπεται συμμετοχή έως 60 ατόμων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται που θα παρατεθεί αυτό. Το παράδοξο με όλα αυτά είναι ότι ενω εξακολουθούμε να διανύουμε περίοδο πανδημίας με περιοριστικά μέτρα όσον αφορά εκδηλώσεις και συμμετοχή κόσμου, με πάνω απο 200 κρούσματα καθημερινά στη Μεσσηνία, από την πρώτη παράγραφο της εισήγησης δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

 

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι η αναφορά σε” λιτάνευση της εικόνας με συμμετοχή αρχιερέων, επισήμων και πλήθους πιστών από τη Μεσσηνία και ολόκληρη την Ελλάδα”. Η αναφορά σε “λιτάνευση της εικόνας” δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, και η  αναφορά σε “πλήθος πιστών” μάλλον κρίνεται άστοχη, δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Να υπενθυμίσουμε οτι ένα μεγάλο μέρος στο νοτιοδυτικό τμήμα της πλατείας αυτή τη στιγμή είναι εργοτάξιο λόγω των έργων ανάπλασης, κάτι που ενδεχομένως δυσχεράνει την πρόσβαση των πιστών, εκτός αν το επόμενο δεκαήμερο μπουν οι πλάκες και αποκατασταθεί η πρόσβαση.

Οι πιστοί, παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό ράπιντ για την είσοδο στο ναό, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ, εκτός αν έως τότε έχουν διαφοροποιηθεί οι οδηγίες.

 

 

 

Δήμος Καλαμάτας: Κανονικά ο εορτασμός της Υπαπαντής και επίσημο γεύμα έως 60 ατόμων
To Top