Messinia Live

Δήμος Καλαμάτας: Γεύμα αγάπης για 80 άπορους συμπολίτες μας

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: "365 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ"

Στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα αγάπης παρευρέθηκε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στο χώρο του Α' ΚΑΠΗ, όπου έλαβαν το γεύμα τους 80 άποροι συμπολίτες μας. Χοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες αλλά και βασιλόπιτα ήταν στο μενού της ημέρας, ενώ όπως δήλωσε στο MessiniaLive o Δήμαρχος Καλαμάτας πλέον τα γεύματα προς τους απόρους του Δήμου Καλαμάτας θα δίνονται 365 ημέρες το χρόνο, συμπεριλαμβάνοντας πλέον και τα Σαββατοκύριακα, και τις γιορτές και τις αργίες, ώστε από κανέναν δημότη που έχει ανάγκη να μη λείψει ένα ζεστό πιάτο φαγητό.

Αν και η αίθουσα του Α'ΚΑΠΗ είχε ετοιμαστεί για το γεύμα, οι περισσότεροι προτίμησαν να πάρουν το γεύμα στο σπίτι τους

"Τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας είναι ψηλά στην ατζέντα μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι η νέα Δημοτική Αρχή φρόντισε για το αυτονόητο, δηλαδή τη σίτιση και τις 365 ημέρες του χρόνου των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το φαγητό  παρασκευάζεται στην 120 ΠΕΑ. Διανέμονται από το Δήμο περίπου 80 μερίδες φαγητού καθημερινά, ενώ υπάρχουν και ιδιώτες οι οποίοι βοηθούν. Το κόστος για το Δήμο είναι περίπου 50.000 ευρώ το χρόνο. Μέχρι πρότινος τα γεύματα δεν δίνονταν όλες τις ημέρες του χρόνου, αλλά μόνο 5 μέρες την εβδομάδα, και κατ'εξαίρεση κάθε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, των Φώτων, το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο. Παραλογισμός, αν σκεφτεί κανείς ότι οι συμπολίτες μας αυτοί έχουν ανάγκη κάθε μέρα το δημοτικό συσσίτιο. Στο εξής, αποφασίστηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή τα γεύματα να δίνονται κάθε μέρα,  και τις 365 ημέρες του χρόνου, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, με μια μικρή επιβάρυνση 12.000 ευρώ περίπου για το δημοτικό προϋπολογισμό, αμελητέα ωστόσο μπροστά στην ανάγκη των άπορων συνανθρώπων μας για ένα ζεστό γεύμα.

Μ.Π.

Exit mobile version