Μουσική

“Διάλεξη – συναυλία για την εξέλιξη των στυλ της Jazz”: Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Τι αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης

Αγαπημένες φίλοι και αγαπημένοι φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα “διάλεξη – συναυλία για την εξέλιξη των στυλ της Jazz” το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

“Διάλεξη – συναυλία για την εξέλιξη των στυλ της Jazz”

Στη διάλεξη αυτή ο Σύλβιος Σύρρος θα εξηγήσει με μουσικούς αλλά και αισθητικούς όρους τους ρυθμικούς και μελωδικο-αρμονικούς παράγοντες που καθόρισαν τις αλλαγές στα ρεύματα της τζαζ.
Η διάλεξη απευθύνεται σε μουσικούς αλλά και σε ακροατές που θέλουν να εμβαθύνουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ρεύματος αυτής της μουσικής που αναπτύχθηκε ταχύτατα τον 20ο αιώνα.
Ταυτόχρονα με την θεωρητική προσέγγιση θα ερμηνεύεται ένα κομμάτι από την κάθε περίοδο από ένα κουιντέτο που αποτελείται από τελειόφοιτους σπουδαστές αλλά και καθηγητές της σχολής Jazzart.

Παίζουν οι:

Τραγούδι: Σοφία Μπράιλα
Σαξόφωνο: Gabrielle Milozzi
Κιθάρα: Σωτήρης Χούτος
Μπάσο : Αρίωνας Γυφτάκης
Τύμπανα: Νίκος Καραπαπάς, Δημήτρης Ζερβός.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σύλβιος Σύρρος.

Είσοδος Ελεύθερη

To Top