Messinia Live

Eκπαιδευτικοί και Γονείς της Καλαμάτας αντιδρούν στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Α' ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΙ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή. Το νομοσχέδιο για την «Αναβάθμιση του Σχολείου» που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής από σήμερα.

Οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές της Μεσσηνίας μετά από Γενικές Συνελεύσεις, αποφάσισαν, και διοργάνωσαν το πρωί στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στα γραφεία των Διευθύνσεων στο κτήριο του Διοικητηρίου. Παρόμοια εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συμμετέχει και ο Σύλλογος Γονέων Καλαμάτας και με δηλώσεις τους ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν -μεταξύ άλλων- πως στο πολυνομοσχέδιο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε 25 παιδιά, με αποτέλεσμα τη συγχώνευση τμημάτων, τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τις μετακινήσεις μαθητών.

Διεκδικούν να μην εφαρμοστεί η τροπολογία που προβλέπει κάμερες για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες, γιατί «παραβιάζει προσωπικά δεδομένα μαθητών, εργασιακά δικαιώματα καθηγητών και συνταγματικές ελευθερίες».

Ζητούν επίσης να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Exit mobile version