Messinia Live

Χρώματα και σύμβολα Ελλάδας στο “Χιλιόμετρο”: Η σημαία της Επανάστασης μπήκε στο Λιμάνι της Καλαμάτας

Την Ελληνική αλλά και την σημαία της Μάνης ζωγράφισαν χτες βράδυ στο "Χιλιόμετρο" στο λιμάνι της Καλαμάτας μια ομάδα φίλων - οι ίδιοι που είχαν φτιάξει και την τεράστια σημαία στο όρος Καλάθι πριν λίγα χρόνια - με τους ίδιους να αναφέρουν τους λόγους που το έκαναν: "Την σημαία ΜΑΣ δεν την κάναμε για να προκαλέσουμε.

 

"Κανέναν και καμιά ιδεολογία. Ούτε για την δημόσια προβολή ΜΑΣ αν μη τι άλλο. Η σημαία συμβολίζει το ΕΘΝΟΣ και όχι το κράτος που και εμείς σε αυτό διατηρούμε μια απέχθεια, ιδίως στον τρόπο συμπεριφορά του ως προς τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο του μεροκάματου. Το έθνος σημαίνει ενότητα, αλληλεγγύη και ομόνοια για έναν λαό.
Την φτιάξαμε γιατί νιώθουμε χρέος μας να τιμήσουμε με τον τρόπο μας αυτούς που μου έδωσαν, ΈΣΤΩ , την εδαφική μας ελευθερία. Τιμώντας τον αγώνα τους, τους αδερφούς και γιους που έχασαν σε αυτόν".

"Την φτιάξαμε για να ακούσω πάλι ένα παιδάκι (όπως την πρώτη φορά) να λέει "κοίτα κοίτα μπαμπά... Η σημαία ΜΑΣ"...Όχι η σημαία του Τσουλάκου του Δημακάκου και όλων των άλλων παιδιών. Η σημαία ανήκει σε όλους μας και σε όλους σας. Τουλάχιστον σε αυτούς που δεν την θεωρούμε ένα απλό πανί.
Εκτός από τις σημαίες μαζεύτηκε ένα σημαντικά μεγάλο ποσό που δόθηκε σε ένα κουτί στο kokkous καφέ, για τον συμπολίτη μας Γιάννη Τύρο για το χειρουργείο του.
1821-2021. Τιμή στους αγωνιστές του. Ζήτω η ελευθερία μας, ελπίζω οι σημαίες να μονιάσουν και όχι να διχάσουν".
Χρόνια Πολλά Ελλάδα 🇬🇷
Χρόνια πολλά Καλάματα🇬🇷

Exit mobile version