Messinia Live

Χαρδαλιάς: “Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μαθητές χωρίς μάσκα”

"Βασικό μέλημά μας είναι η ενημέρωση των πολιτών» ανέφερε απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ που θα καθορίζει αναλυτικά τον τρόπο λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ θα ρυθμίζει και τη χρήση της μάσκας. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει καμία τιμωρία για οτιδήποτε» και πως «δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μαθητές χωρίς μάσκα».

«Στόχος μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Να προστατεύσουμε τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας αλλά κυρίως τις οικογένειές τους», τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός.

3.978 τα ενεργά κρούσματα

Αναφερόμενος στα κρούσματα του νέου ιού που έχουν καταγραφεί στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως από 25/2 ως 6/9, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 11.524 περιστατικά εκ των οποίων 3.978 είναι ενεργά.

Επίσης, 1.395 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και 5.867 ανάρρωσαν κατ'οίκον, ενώ στις πύλες εισόδου της χώρας από 1/7 ως 6/9 διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια τουρίστες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 972 («εισαγόμενα»).

Νωρίτερα από πλευράς ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 169 νέες μολύνσεις στη χώρα καθώς και ακόμη ένας θάνατος λόγω της Covid-19.

Exit mobile version