Το δικό μου Σχολείο

Χάλκινο μετάλλιο σε Καλαματιανούς μαθητές στην Πανελλήνια Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης”

Σημαντική διάκριση για δύο Καλαματιανούς μαθητές που κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια στην Πανελλήνια Μαθηματική Ολυμπιάδα Αρχιμήδης. Πρόκειται για τους μαθητές Γ’ Λυκείου: Δημήτρη Ζάρτουλα (1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας) και Καρακαϊδό Άλκη (4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας) που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό και διακρίθηκαν κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο.

Να σημειωθεί ότι η 43η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» διεξήχθη στις 28 Φεβρουαρίου 2026 από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), αποτελώντας την τελική φάση για την ανάδειξη των ομάδων που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που διακρίθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό «Ευκλείδης».

Σκοπός, η επιλογή μαθητών για τη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και άλλους διεθνείς διαγωνισμούς. Απονέμονται βραβεία (χρυσά, αργυρά, χάλκινα) και έπαινοι στους κορυφαίους μαθητές.
Οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται σε κατηγορίες (συνήθως Μικροί – Γυμνάσιο, Μεγάλοι – Λύκειο) και καλούνται να λύσουν σύνθετα προβλήματα σε τομείς όπως:
-Θεωρία Αριθμών
-Άλγεβρα
-Γεωμετρία
-Συνδυαστική

Η βράβευση των μαθητών θα γίνει την Κυριακή 5 Απριλίου 2026 και ώρα 11.00 στο Αμφιθέατρο AULA της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είσοδος Ούλωφ Πάλμε)

Εδώ τα αποτελέσματα για το Λύκειο: ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

To Top