Messinia Live

BABYLOL: Προγεννητικές συναντήσεις- Σεμινάριο ανώδυνου τοκετού τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Προγεννητικές συναντήσεις διοργανώνει το πρότυπο κέντρο Προετοιμασίας Μητρότητας BABYLOL, στην Καλαμάτα. Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου από τις 6 έως και τις 8 το βράδυ, η μαία Φωτεινή Πλάγου θα μας ενημερώσει για όσα αφορούν στον ανώδυνο τοκετό.

Δηλώστε συμμετοχή στο: 6942491530 και info@babylol.gr και fb page babylol2017

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Βασικός στόχος αυτών των συναντήσεων είναι:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ;

Φυσικά και υπάρχουν πάρα πολλά οφέλη! Μερικά από αυτά είναι:

Η ομάδα ψυχοσωματικής προετοιμασίας απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν μπει στον 6ο μήνα της κύησης. Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά την εβδομάδα και διαρκούν περίπου δύο ώρες. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται συνήθως σε 8-10 συναντήσεις (δηλαδή σε 2 περίπου μήνες).

Τα μαθήματα αυτά είναι ευεργετικό να συνοδεύονται από τουλάχιστον 16ώρες εξειδικευμένης γυμναστικής για εγκύους.

Βάσει νομοθεσίας η ψυχοσωματική προετοιμασία και η γυμναστική εγκύων και λεχώνων πρέπει να γίνεται σε κέντρα προετοιμασίας γονεϊκότητας, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών δομών, η πιστοποίηση των οποίων γίνεται από τον οικείο Σύλλογο Μαιών. Η άσκηση των εγκύων γίνεται από μαίες που ασχολούνται με την προετοιμασία και η συνεργασία των γυμναστών πρέπει να γίνεται όταν και όποτε χρειαστεί.

 

Η Φωτεινή Πλάγου ασχολείται με την ψυχοσωματική προετοιμασία νέων γονιών από το 2005. Είναι πιστοποιημένο μέλος της ΕΥΤΟΚΙΑΣ (Σωματείο Προαγωγής του Φυσικού Τοκετού) για το Ν.Μεσσηνίας. Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού από το Υπουργείο Υγείας. To Πρότυπο Κέντρο Προετοιμασίας Μητρότητας BABYLOL βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαρών 42 & Περρωτού, στην Καλαμάτα.

http://babylol.gr/

Exit mobile version