Messinia Live

Λ. Αυγενάκης: Αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε στη Βουλή πώς η εξελισσόμενη αθλητική μεταρρύθμιση οδηγεί στην ανάπτυξη, με την πάταξη των χρόνιων παθογενειών και κατέδειξε τα μέτρα και τις δράσεις που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και κάθε άλλους είδους βίας και κατάχρησης εξουσίας

Τις πολλαπλές πρωτοβουλίες και τις δράσεις που λαμβάνονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής, αλλά και κάθε άλλους είδους βίας και κατάχρησης εξουσίας, απαρίθμησε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έγινε δέκτης επίσημων αιτημάτων για την παύση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν (παύση χρηματοδότησης με απόφασή του, οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και αίτημά του για έλεγχο υποβολής δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» από τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ) και ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία για την «ανησυχία» και «απογοήτευση» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, η οποία θα ασχοληθεί άμεσα με το ελληνικό ζήτημα.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης τόνισε και το πώς η εξελισσόμενη εδώ και 18 μήνες αθλητική μεταρρύθμιση, στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά, οδηγεί στην ανάπτυξη, με την πάταξη των χρόνιων παθογενειών.

“Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το χώρο αυτό πιο καθαρό, πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο, ικανό να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα παιδιά, ικανό να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους να εξελίσσονται στην αθλητική οικογένεια» υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή, Φωτεινής Πιπιλή, με αφορμή τις συγκλονιστικές καταγγελίες της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου και άλλων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας.

“Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας θέσαμε ως προτεραιότητά μας τη στήριξη της αθλητικής οικογένειας και την εξυγίανση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στον χώρο του αθλητισμού.

“Ευτυχώς για τα παιδιά μας και τον υγιή αθλητισμό κλείσαμε τα αυτιά μας στις Σειρήνες και δεν κάναμε πίσω. Αντίθετα, προχωράμε ακάθεκτοι, με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας και εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθεί στη διαβούλευση η συνέχεια της αθλητικής μας μεταρρύθμισης, η οποία θα αντιμετωπίσει προβλήματα που έμοιαζαν γιγάντια, αλλά που με την συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων θα επιλυθούν.

“Το νομοσχέδιο, που τις επόμενες μέρες θα ανέβει στη διαβούλευση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για:

* Την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή, αρμοδιότητες, λειτουργία κλπ)

* Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων κλπ).

* Την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου

* Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών

* Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ»

* Τροποποιήσεις αναφορικά με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Exit mobile version