ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασόπουλος: “Στη ΔΕΥΑΚ εργαζόμαστε με διαφάνεια και θα αναζητήσουμε αρμοδίως το ποσό που κακώς καταβλήθηκε”

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χρηματικό ποσό ύψους περίπου 60 χιλιάδων ευρώ που “κακώς δόθηκε σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ”, θα αναζητήσει η εταιρία όπως αυτό προέκυψε από τον διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας για το χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2020.
Συγκεκριμένα, προέκυψε διαφορά – διαφωνία – όπως σημείωσε, μιλώντας στο Messinialive, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος – μετά από εισήγηση του γενικού διευθυντή Μιχάλη Βασιλειάδη, σχετικά με την καταβολή του επιδόματος ισολογισμού που έπαιρναν ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος και άλλοι 4 εργαζόμενοι από το 2012 μέχρι και το 2020.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Αθανασόπουλος

Έτσι στο σημερινό ΔΣ θα αναζητηθεί αυτό ποσό για να επιστραφεί καθώς ήδη έχουν ακολουθήσει κάποιες νομικές ενέργειες, με τον κ.Αθανασόπουλο να τονίζει: “Επιτελούμε τα καθήκοντά μας με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα κι αυτό το θέμα που έχει προκύψει και μας εμποδίζει να ασχοληθούμε με τα πολύ σοβαρά τεχνικά θέματα και τα θέματα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη, σήμερα θα τελειώνει μια για πάντα κι από εκεί πέρα ας αποφασίσουν οι υπερκείμενες αρχές. Έχουμε το πόρισμα του έγκριτου Νομικού εργατολόγου κ.Ζυγούρη που περιγράφει αναλυτικά τι έχει γίνε,ι ότι δηλαδή έλαβαν αχρεωστήτως καταβληθέν, από 1-1-2013 όπου υπήχθησαν ρητώς οι ΔΕΥΑ στο μισθολόγιο του ν. 4024/2011, το εν λόγω επίδομα, και τι πρέπει να γίνει”.

Να σημειωθεί πως μέχρι και το 2016 το επίδομα ισολογισμού είχε την έγκριση των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ από το 2017 και μετά το επίδομα δινόταν χωρίς τις υπογραφές των επιτρόπων.

To Top