Messinia Live

Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας: Εξαρθρώθηκαν 15 εγκληματικές οργανώσεις-Κατασχέθηκαν 4.000 χασισόδεντρα!

2.829 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟ 2017

ΘΕΤΙΚΟΣ O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας πραγματοποίησε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Παναγιώτη Πούπουζα να κάνει και τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών για το έργο τους και ζήτησε να συνεχίσουν ανάλογα και το 2018, τονίζοντας ότι η διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών είναι προαπαιτούμενο για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη του τόπου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, που υπογράμμισαν την καλή συνεργασία που υπάρχει με την Αστυνομία, την οποία απέδωσαν και στην καλή επικοινωνία με τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν. Την τελετή ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Σαραντόπουλος.

"Ηταν μια καλή αστυνομική χρονιά"

Ο Παναγιώτης Πούπουζας τόνισε ότι "το 2017 ήταν μια καλή χρονιά όσον αφορά τους δείκτες της εγκληματικότητας και παραβατικότητας, αλλά και της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας στη Μεσσηνία. Το πιο πιεστικό πρόβλημα του 2017 ήταν το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που κρατήθηκαν από την Αστυνομία. Ο αριθμός αυτός έφτασε τους 1.000, αριθμός σχεδόν διπλάσιος του 2016 που ήταν 535.

Το 2017 εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας 15 εγκληματικές οργανώσεις με δραστηριότητα στα ναρκωτικά, στις κλοπές και στις διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας σημείωσε ρεκόρ κατάσχεσης χασισόδεντρων, τα οποία έφτασαν περίπου τα 4.000.

Οι κλοπές ήταν μειωμένες κατά 24% έναντι του 2016, ενώ δεν υπήρξε καθόλου βαριά εγκληματικότητα.

Ο κ. Πούπουζας τόνισε ότι το 2017 έγιναν από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας 2.829 συλλήψεις για διάφορες αιτίες, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας κρατήθηκαν 1.600 άτομα.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής ευχαρίστησε τους δημάρχους της Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας, για τις ενέργειές τους όσον αφορά τη διαχείριση των κρατούμενων προσφύγων και μεταναστών, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ιδιαίτερα για την εξασφάλιση μαγειρεμένης τροφής αυτών των ανθρώπων, όπως και του Ερυθρού Σταυρού για την παροχή φροντίδας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη υπογράμμισε την αναφορά του διευθυντή Αστυνομίας για τη συμβολή του 9ου Συντάγματος Πεζικού στη διαχείριση των κρατούμενων προσφύγων-μεταναστών και με έμμεσο τρόπο τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του και για λόγους όχι μόνο στρατιωτικούς.

Απαιτητικό το 2018

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με βάση τα στατιστικά πράγματι εμφανίζει θετικό πρόσημο στην αποτελεσματικότητα, κάτι που βοηθά τον πολίτη να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στα Σώματα Ασφαλείας. Φυσικά υπάρχει έλλειψη μέσων και προσωπικού, κυρίως στα χωριά και το αστυνομικό προσωπικό καταβάλει προσπάθειες να καλύψει τα κενά.
Η νέα χρονιά με το προσφυγικό να είναι και πάλι στην "πρώτη γραμμή" θα είναι απαιτητική, με το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. να έχει αποκτήσει πλέον εμπειρία στην αντιμετώπιση των προσφύγων-μεταναστών.
Οι επιτυχίες της Δίωξης Ναρκωτικών είναι σημαντικές, ενώ θα πρέπει να δοθεί βάρος και να εξιχνιαστούν σημαντικές υποθέσεις ανθρωποκτονιών που είναι "ανοικτές" αρκετό καιρό.

Exit mobile version