Messinia Live

Ο Άρης άφησε εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ

Με μια απίθανη ανατροπή από το 78ο λεπτό μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Άρης νίκησε 3-2 την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 9η αγωνιστική των πλέι άουτ κι εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League.

Μετά το 20λεπτο η ΑΕΚ είχε ένα φοβερό τρίλεπτο, με τις προσπάθειες των Σιμάνσκι, Τσούμπερ και, κυρίως, με τον Λιβάι (21΄) να αστοχεί σε ανυπεράσπιστη εστία έπειτα από γύρισμα του Ρότα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το αριστερό σουτ του Ιτούρμπε από κοντινή απόσταση βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ βρήκε τελικά το γκολ στο 53ο λεπτό, όταν ο Τζαβέλλας έκανε το γέμισμα, ο Λιβάι έβαλε το σώμα προ του Εμπακατά και με διαγώνιο σουτ (δοκάρι και μέσα), έκανε το 0-1. Έξι λεπτά αργότερα, με διπλή προσπάθεια από σέντρα του Τσούμπερ, ο διεθνής από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σκόραρε για το 0-2.

Ο Χερμάν Μπούργος τα έπαιξε όλα για όλα με τις αλλαγές του. Και μια εξ αυτών, ο Πάλμα, τον δικαίωσε στο 78΄, μειώνοντας με το αριστερό έπειτα από ατομική ενέργεια. Ο Μαντσίνι ισοφάρισε από κοντά σε 2-2 στο 85΄ και στ τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, από ενέργεια του Καμαρά, η μπάλα έφτασε στον Ματέο Γκαρσία.

Αρχικά το σουτ βρήκε στην αριστερή δοκό του Στάνκοβιτς, αλλά στην επαναφορά δε λάθεψε για το τελικό 3-2 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού. Έτσι, ο Άρης για τέταρτη σερί χρονιά θα παίξει στην Ευρώπη, αφήνοντας την ΑΕΚ εκτός τη σεζόν που θα μπει στο νέο της γήπεδο.

ΑΡΗΣ (Μπούργκος): Κουέστα – Σούντγκρεν (62’ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά – Ματίγια, Ντουκουρέ – Μανσίνι (88' Μπρούνο Γκάμα), Μπερτόγλιο (62’ Ματέο Γκαρσία), Ιτούρμπε (62’ Πάλμα) – Καμαρά.

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς - Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (88' Τάνκοβιτς) - Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (82' Μοχαμάντι) - Λιβάι Γκαρσία (88' Αραούχο), Άμραμπατ, Τσούμπερ (92' Ανσαριφάρντ).

Αποτελέσματα

Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 80
2. ΠΑΟΚ 61
3. Παναθηναϊκός 61
4. Άρης 59
5. ΑΕΚ 56
6. ΠΑΣ Γιάννινα 46

Επόμενη αγωνιστική
Τρίτη 17 Μαΐου

Exit mobile version