Messinia Live

Αρφαρά: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης 67 τοπικών αγωνιστών του ’21

Επόμενος στόχος η ανάδειξη του μονοπατιού των ηρώων Άκοβος - Αρφαρά - Σημαντικός ο ρόλος και των γυναικών στους Αγώνες της Επανάστασης του '21

Μια σημαντική ημέρα ήταν η σημερινή για τα Αρφαρά αφού έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης που περιλαμβάνει 67 ονόματα ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, και φιλοτεχνήθηκε στην κεντρική πλατεία, δίπλα από τις προτομές των Ηρώων του '21 που είχαν τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα και σε περίοπτη θέση. Το έργο αποτελεί φόρο τιμής στη συλλογική ιστορική μνήμη και έχει αναφορά στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δωρεές καταγόμενων από τα Αρφαρά και το φιλοτέχνησε ο Μεσσήνιος γλύπτης Κωνσταντίνος Δούσης. Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών “Η Αναγέννηση”.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν η Αναστασία Μπελογιάννη.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την όμορφη εκδήλωση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και οι συνάδελφοί του στην Αντιπεριφέρεια της Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς και Μαρία Οικονομάκου, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου, Ανδρέας Καραγιάννης και Γιώργος Φάβας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αριστοτέλης Ματθαίος, ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Ζαλαχώρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Χρήστος Μωραγιάννης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, Συλλόγων και φορεών και πολλοί κάτοικοι κι επισκέπτες. Ακολούθησε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και η αποκάλυψη του Μνημείου, σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Σύντομη ομιλία έκανε ο Αρφαραίος τ. Ανώτατος Δικαστικός Θεόδωρος Λαφαζάνος, συγγραφέας και το βιβλίου "Άνω Αρφαρά".
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας κι Αρφαρών και τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας και του τοπικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Η ΑΝΑΓΓΕΝΝΗΣΗ. Πριν τα χορευτικά προηγήθηκε κι ένα θεατρικό δρώμενο, αναπαράστασης του όρκου των Ηρώων του '21.

ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Exit mobile version