Messinia Live

Απολυμένοι Ασύλου Ανιάτων: Επιστρέφουν στην εργασία τους δυο εργαζόμενοι με δικαστική απόφαση-“Δικαιωθήκαμε”

ΦΑΒΒΑΤΑΣ: "ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"

Επιστρέφουν στην εργασία τους  οι δυο από τους πέντε εργαζόμενοι μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, όπως ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κι εκπρόσωπος των απολυμένων Παναγιώτης Φαββατάς.  Και οι 5 είχαν απολυθεί τις πρώτες μέρες του 2020 από το Ίδρυμα Στέγης Ανιάτων της ΙΜ Μεσσηνίας. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι "οι απολύσεις που έγιναν τότε ήταν παράνομες και εκδικητικές λόγω της συνδικαλιστικής δράσης των συγκεκριμένων εργαζομένων" και αποφάσισε την άμεση επαναπρόσληψη δύο εκ των 4 απολυμένων.

Είχαν αιτηθεί να επιστρέψουν οι 4 από τους 5 καθώς ο ένας παραιτήθηκε από τη νομική διαδικασία και την Πέμπτη, μετά τις απαιτούμενες υγειονομικές εξετάσεις, οι δυο θα ξαναβρεθούν στα πόστα τους. Οι άλλοι δυο, "για τυπικούς λόγους πήραν παράταση στην αγωνία τους ως τις 2 Νοεμβρίου που θα εκδικαστεί η δική τους υπόθεση", τόνισε ο κ.Φαββατάς.

Αιχμές κατά της Δημοτικής αρχής και του Εργατικού κέντρου για τη μη στήριξη άφησε ο Π.Φαββατάς.

Στη συνέχεια κάλεσε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ως πρόεδρο του Ιδρύματος του Ασύλου και τον Δήμαρχο Καλαμάτας, ως το θεσμικό πρόσωπο που ορίζει τα δύο από τα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και τα υπόλοιπα μέλη του Ιδρύματος να αποφασίσουν την επιστροφή στην εργασία και των δύο συγκεκριμένων εργαζομένων, της Στυλιανής Λαμπίρη και του Δημήτρη Λιανού.
Ο Παναγιώτης Φαββατάς και η Μαρία Γουρνά σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν σήμερα την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Exit mobile version