Messinia Live

Απόλλωνας Καλαμάτας – Εράνη Φιλιατρών 3-1: Ξεπέρασε το σκόπελο και συνεχίζει στην κορυφή (φωτο)

Ένα εικοσάλεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό στον Απόλλωνα Καλαμάτας να του χαρίσει τη νίκη με 3-1 επί της Εράνης Φιλιατρών, στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στην Α’ τοπική Μεσσηνίας.

Οι μελανόλευκοι διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και περιμένουν το αυριανό αποτέλεσμα του Παμίσου Μεσσήνης για να δουν εάν θα παραμείνουν μόνοι ή συνεχίσουν παρέα στην κορυφή πηγαίνοντας προς το φινάλε του πρώτου γύρου.

Το τελικό σκορ στο γήπεδο Ασπροχώματος δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς καθώς η Εράνη παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αξιόμαχη στο πρώτο ημίχρονο αλλά τα παιδαριώδη αμυντικά λάθη στην επανάληψη δεν έμειναν ατιμώρητα από την ομάδα του Απόλλωνα.

Με πρέσινγκ ψηλά και πίεση στην πρώτη μπαλιά οι φιλοξενούμενοι “βραχυκύκλωσαν” τον Απόλλωνα για ένα ημίωρο στο ξεκίνημα του ματς, έφεραν το ματς στα ίσα, αλλά μπαίνοντας στην επανάληψη άφησαν το καλό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου στα αποδυτήρια.

Γρήγορο γκολ και αντίδραση

Ο Απόλλωνας ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στην πρώτη του επίθεση στο παιχνίδι όταν μετά από διαγώνια μπαλιά του -κορυφαίου- Βασιλόπουλου στον Μπάκα ο τελευταίος κέρδισε το πέναλτι από μαρκάρισμα του Ασημακόπουλου. Ο Νίκος Βασιλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αλεξανδρόπουλο γράφοντας το 1-0 στο 2'.

Και ενώ κάποιος θα περίμενε πώς το γρήγορο γκολ θα έδινε φτερά στους γηπεδούχους συνέβη ακριβώς το αντίθετο, με την ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου να παίρνει τα ηνία και να πιέζει για την ισοφάριση που ήρθε τελικά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Τρέξιμο και πίεση

Με τους Βέλλη, Τσουλάκο, Βλαχόπουλο τριάδα στην επίθεση να πιέζουν ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων και τον Χρονόπουλο να γεμίζει την περιοχή, η Εράνη έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας φτάνοντας δύο φορές κοντά στο γκολ πριν την ισοφάριση στο 38ο λεπτό.

Στο 8' μετά από λάθος γύρισμα του Κουντάνη, ο Βλαχόπουλος έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε τον Κυριακόπουλο αλλά την τελευταία στιγμή έσωσε με προβολή ο Κακαλής, ενώ ένα λεπτό μετά απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρονόπουλου βρήκε στη συμβολή των δοκών του Κυριακοπούλου!

Ο Απόλλωνας απείλησε στο 15' με σουτ του Παναγάκη το οποίο μπλόκαρε ο Αλεξανδρόπουλος στη μοναδική φάση που δημιούργησε μετά το γκολ.

Η υπέροχη των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ στο 38'. Ο Χρονόπουλος έβγαλε ωραία κάθετη στον Πέππα ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Κυριακόπουλο, ήρθε όμως ο Βλαχόπουλος και με βολέ από δεξιά στην απέναντι γωνία έκανε το 1-1.

Η κίνηση Σακελλαρόπουλου

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τάκης Σακελλαρόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα παρατάσσοντας σχήμα χωρίς κλασικό σέντερ φορ μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Παναγάκη στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Κακαλής και Μπάκας εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης δίνοντας περισσότερη κίνηση και τελικά ο πρβώην αμυντικός της Καλαμάτας ήταν αυτός που έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 56'.

Ο Βασιλόπουλος έκανε την μπαλιά από αριστερά, η άμυνα της Εράνης "κοιμήθηκε" και ο Κακαλής από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν χάσει τη φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου ενώ και η εσωτερική αλλαγή του Κώστα Λυμπερόπουλου, ο οποίος άλλαξε αμοιβαία πλευρές στους δύο ακραίους Βλαχόπουλο και Βέλλη, δεν βγήκε, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κυριακοπούλου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Απόλλωνας ξαναχτύπησε για τρίτη φορά στο 60' όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Εράνης οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα με τον Σπανό από κοντά να πλασάρει για το 3-1.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 74’ είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς αλλά ο Κυριακόπουλος έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το πλασέ του Πέππα ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από έξυπνη κάθετη του Βλαχοπούλου.

Δύο λεπτά μετά, στο 76', οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία τους καλή φάση στο παιχνίδι όταν μετά από κόρνερ του Χρονοπούλου, ο Βέλλης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.

Απόλλωνας Καλαμάτας: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Δασκαλάκης, Παχής, Βασιλόπουλος (89' Τριανταφυλλίδης), Κουντάνης, Καραχάλιος, Μανωλόπουλος (74' Καρύδης), Παναγάκης (46' λ. τρ. Περιβολάρης), Σπανός (88' Καραβίτης), Μπάκας.

Εράνη Φιλιατρών: Αλεξανδρόπουλος, Βέλλης, Ανδρώνης, Τσουλάκος, Μπουρδέκας, Βλαχόπουλος, Πέππας, Ασημακόπουλος, Χρονόπουλος (89' Οικονομοπουλος), Γριβοκωστόπουλος, Κότσος (30' λ. τρ. Χάρμπας).

Διαιτητής: Μ. Καρβούνης, βοηθοί: Κ. Αδαμόπουλος, Γ. Τσιλίκας

 

Exit mobile version