Messinia Live

Απειλούν να διακόψουν ελαιοσυγκομιδή και λειτουργία των ελαιοτριβείων αν η Περιφέρεια δεν αναιρέσει τα περιοριστικά μέτρα

Συνάντηση Εργασίας Ελαιοτριβέων – Ομάδων Παραγωγών – Πυρηνελουργείων ενόψει ελαιοκομικής περιόδου 2020 /2021 στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

 

TI AΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

"Στην Καλαμάτα 25-09-2020, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, προκειμένου να αξιολογήσουμε το μέλλον του ελαιολάδου στον Νομό μας ενόψει της νέας ελαιοκομικής χρονιάς, ιδιαιτέρως μετά από τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πυρηνελαιουργεία του Νομού, επιχειρήσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ελαιοπαραγωγική αλυσίδα.

Σκοπός μας είναι να καθορίσουμε τις συντονισμένες ενέργειες μας προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η ελαιοσυγκομιδή στον Νομό Μεσσηνίας, σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για τον τόπο μας.

Στην συνάντηση εργασίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας,  ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του «Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων», συνοδευόμενοι από δεκάδες ελαιοτριβείς, ομάδες παραγωγών καθώς και οι εκπρόσωποι όλων των πυρηνελαιουργείων του Νομού Μεσσηνίας.

Από την ενημέρωση και το διάλογο ανάμεσα στους παρευρισκόμενους προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

 

  1. Διακοπή της λειτουργίας των ελαιοτριβείων, λόγω μη δυνατότητας έγκαιρης παράδοσης του ελαιοπυρήνα.

 

  1. Διακοπή της συγκομιδής του ελαιοκάρπου με ανυπολόγιστες βλάβες στην ποιότητα του ελαιολάδου και καταστροφικές συνέπειες στο εισόδημα του Μεσσήνιου αγρότη, σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Τέλος, αποφασίζουμε προς ενημέρωση όλων για τη κρισιμότητα της κατάστασης, να κοινοποιήσουμε την παρούσα σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία,  τους κ.κ. Βουλευτές Μεσσηνίας, τους φορείς του κλάδου και στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης".

 

Exit mobile version