Messinia Live

Αντίδωρο σε μεμβράνη και αγιασμός σε μπουκαλάκι θα δίνονται στους πιστούς έξω από τις εκκλησίες

Να μην πριμοδοτήσει τους ακραίους της Ιεραρχίας επιδιώκει ο πρωθυπουργός με την ειλημμένη - έως... τώρα! - απόφαση για άνοιγμα των ναών.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται το θέμα του ανοίγματος των ιερών ναών στις γιορτές.

Παρά τις ενστάσεις πάντως υγειονομικών στελεχών, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και των συνεργατών του πρωθυπουργού, παρά τις ανησυχίες για την πορεία των κρουσμάτων, η απόφαση του Μαξίμου, τουλάχιστον έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι να ανοίξουν με αυστηρά έστω μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Οι πιέσεις στο εσωτερικό της Ιεραρχίας είναι ήδη μεγάλες, ενώ εάν δεν ανοίξουν οι ναοί εκτιμάται ότι οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές, στρεφόμενες όχι μόνο εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά και εναντίον του Αρχιεπισκόπου για να τεθεί επικεφαλής των αντιδράσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος για την κυβέρνησή του, όπως διαφάνηκε και από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κκ Ιερώνυμο, έχει ήδη αποφασίσει το άνοιγμα των ναών και για έναν επιπλέον λόγο:

Δεν επιθυμεί να ενισχυθούν στο εσωτερικό της Ιεραρχίας οι ακραίοι ιεράρχες, πολύ περισσότερο καθώς είναι ήδη εν εξελίξει οι διεργασίες για το θέμα της διαδοχής. Βεβαίως και για να μην ενισχυθούν ακροδεξιά σχήματα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν συζητηθεί για το άνοιγμα των ναών είναι η μέγιστη παρουσία σε αυτούς 50 πιστών, με μάσκα και αποστάσεις, περισσότερες λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα, ενώ δεν θα γίνει η ρήψη του Τιμίου Σταυρού στα λιμάνια, αλλά σε... κολυμβήθρα, εντός των ναών.

Επιπλέον το αντίδωρο θα τυλίγεται σε μεμβράνη και ο αγιασμός θα τοποθετηθεί σε μπουκαλάκια, προκειμένου να μοιράζονται στους πιστούς εκτός της Εκκλησίας, όπου σχεδιάζεται να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να ελέγχει τα μέτρα!

Τυχόν μη άνοιγμα των μικρομάγαζων, πάντως, θα θέσει σε δοκιμασία το σχέδιο για το άνοιγμα των ναών. Πώς θα δικαιολογηθούν τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά;

πηγή: http://www.ieidiseis.gr/eidiseis/paixnidia-eksousias/item/71392-agiasmos-kai-antidoro-tha-dinontai-stous-pistoys-ekso-apo-tis-ekklisies

Exit mobile version