Messinia Live

Ανοίγουν από αύριο οι σχολές οδηγών

Επαναλειτουργούν από αύριο Δευτέρα 19 Απριλίου όλες οι σχολές οδηγών με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού, τόσο για τη διενέργεια θεωρητικών όσο και πρακτικών μαθημάτων για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων.

Προηγήθηκε εισήγηση του υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Mε βάση την σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 1558), προβλέπεται ότι επιτρέπεται η διενέργεια εξ αποστάσεως μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών, υπό τις εξής προϋποθέσεις τήρησης υγειονομικών μέτρων:

Επίσης, επιτρέπεται η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για την απόκτηση Π.Ε.Ι. και ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ, υπό την προϋπόθεση:

Όσον αφορά στη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών, οι  προϋποθέσεις είναι:

Τέλος, όσον αφορά ειδικά στα δίκυκλα, ο υποψήφιος εξετάζεται φορώντας τον ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό του. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει εξοπλισμό, όπως επιαγκωνίδες ή επιγονατίδες, μπορεί να δανειστεί από τον εκπαιδευτή, ο οποίος οφείλει να τις απολυμαίνει πριν από κάθε χρήση.

 

 

Exit mobile version