Συνεχίζονται τα έργα στη Νέδοντος: “Λίφτινγκ” μέχρι και την συμβολή της με την Κροντήρη-Ενισχύονται τα δίκτυα ομβρίων-Εκσυγχρονίζονται δρόμοι και πεζοδρόμια

Με γρήγορους ρυθμούς, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προχωρά το έργο ανάπλασης στην οδό Φραντζή. Οι εργασίες γίνονται σε όλο το μήκος της οδού, και πλέον έχουν προχωρήσει και στο πρώτο τμήμα της οδού Νέδοντος μέχρι και τη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Ιατροπούλου. Γι’ αυτό και το τμήμα αυτό της Νέδοντος είναι κλειστό. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η αστική ανάπλαση συνεχίζει επί της Νέδοντος και θα ολοκληρωθεί στη συμβολή της με την οδό Κροντήρη, ολοκληρώνοντας έτσι το σύμπλεγμα δρόμων από την κεντρική πλατεία και δυτικά μέχρι και τη Νέδοντος, δίνοντας ένα ολοκληρωμένο ομοιόμορφο αποτέλεσμα εκσυγχρονισμού στους δρόμους αυτούς.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η αισθητική αναβάθμιση των δρόμων, καθώς λαμβάνουν παράλληλα χώρα μια σειρά από εργασίες σε βάθος, που αφορούν βασικές υποδομές δικτύων. Συγκεκριμένα προηγούνται από τη ΔΕΥΑΚ εργασίες ενίσχυσης του δρόμου με φρεάτια ομβρίων υδάτων, ώστε να θωρακιστούν οι δρόμοι από πλημμυρικά φαινόμενα, και γίνεται αντικατάσταση και του δικτύου ύδρευσης καθώς είναι σε εξέλιξη η γ’φάση του έργου. Αυτή τη στιγμή γίνονται από τον εργολάβο ήδη δαπεδοστρώσεις με βιοκλιματικά υλικά σε τμήματα της οδού, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η επίστρωση με κυβόλιθους στην οδό Φραντζή. Θα προηγηθεί η μετατόπιση δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ, που εκκρεμεί στη συμβολή της οδού Φραντζή με την Αριστομένους. Φραντζή και ένα τμήμα της Νέδοντος είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, με τους επαγγελματίες να κάνουν υπομονή, με την προσδοκία ότι το αποτέλεσμα θα αναβαθμίσει την περιοχή τους. Οι καλοί ρυθμοί πάντως που “τρέχει” το έργο είναι ενθαρρυντικοί, ότι οι αναπλάσεις θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους, ενώ σύμμαχος είναι και ο καιρός και αυτή την εβδομάδα.





























