Messinia Live

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΙΣΤΑ: Η επιτυχημένη συνταγή έγινε ακόμη καλύτερη – Τι λένε για τη νέα σεζόν Κακαλέτρης, Μαστορέας

Οι δυο τεχνικοί της Ακαδημίας Πατίστα μίλησαν στην κάμερα του MessiniaLive και έδωσαν το στίγμα της νέας σεζόν και τους στόχους που θα κυνηγήσουν τα "Πατιστάκια"

 

Η επιτυχημένη συνταγή της Ακαδημίας Πατίστα όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στα γήπεδα της Μεσσηνίας όχι απλά διατηρήθηκε αλλά και ενισχύθηκε φέτος με την ομάδα να ξεκινά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν με όρεξη, διάθεση για δουλειά αλλά και επιπλέον εφόδια για την ανάδειξη του ταλέντου των εκκολαπτόμενων άσων του μέλλοντος. Και αυτό μέσα από μία παιδαγωγική διαδικασία να δημιουργηθούν σωστές βάσεις όχι μόνο αθλητικές αλλά και σκέψης, συμπεριφοράς και στοιχείων που θα ακολουθούν τα παιδιά στη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Ο Νίκος Κακαλέτρης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί τον οδηγό αυτής της προσπάθειας θα έχει φέτος την σύμπραξη ενός ακόμη άξιου τεχνικού, του Ηλία Μαστορέα, ο οποίος μετά τις Μικτές ομάδες Μεσσηνίας, δεν αλλάζει ηλικιακή "στόχευση" και συνεχίζει να δουλεύει με μικρά παιδιά καθώς όπως τονίζει αυτό είναι κάτι που τον γεμίζει και τον ευχαριστεί προπονητικά.

Οι δυο τεχνικοί της Ακαδημίας Πατίστα μίλησαν στην κάμερα του MessiniaLive και έδωσαν το στίγμα της νέας σεζόν και τους στόχους που θα κυνηγήσουν τα "Πατιστάκια".

"Ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν με μεγάλη προσμονή, ανυπομονησία για να μπούμε πάλι στο γήπεδο και να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε", λέει ο Νίκας Κακαλέτρης και εξηγεί:

"Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα. Έχει προστεθεί στο τεχνικό επιτελείο και ο Ηλίας Μαστορέας που θα βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του την ομάδα σε όλα τα τμήματα.

Τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει ηλικιακά κατά ένα χρόνο και έχει αυξηθεί και ο αριθμός τους και αυτό αποτελεί μία ανταμοιβή της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Στόχος είναι να βελτιώνουμε τα παιδιά σε όλα τα επίπεδα, να τα κάνουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές, καλύτερους ανθρώπους χρήσιμους στην κοινωνία σε ότι αποφασίσουν να κάνουν στην συνέχεια. Αυτό απαιτεί πολλή δουλειά, μεγάλη προσπάθεια, γι΄ αυτό όμως είμαστε εδώ.”

Ο λόγος στην συνέχεια περνάει στον Ηλία Μαστορέα, ο οποίος αναφέρει το νέο σταθμό της προπονητικής του διαδρομής:

Είμαι εδώ για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικό άθλημα που μπορεί να προσφέρει στα παιδιά πάρα πολλά πράγματα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Πατίστα γιατί έχει πολύ μικρά παιδιά και η δουλειά μαζί τους είναι κάτι που αγαπάω. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια και για το έργο που θα κάνουμε”.

Για την ευθύνη της δουλειάς με μικρά παιδιά άλλα και τα διλήμματα των γονέων για την επιλογή Ακαδημίας, ο Μεσσήνιος τεχνικός αναφέρει:

Είναι μεγάλη η ευθύνη αλλά εγώ παίρνω περισσότερα από ότι δίνω στα παιδιά. Είναι μια κατάσταση win win όπου και εγώ κερδίζω και τα παιδιά παίρνουν κάποια πράγματα από μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω με τα παιδιά και γι’ αυτό επιμένω και θα συνεχίσω να το κάνω.

Το ζητούμενο στην ενασχόληση των παιδιών είναι να γυρίζουν στο σπίτι ικανοποιημένα και ευχαριστημένα. Οπότε η καλύτερη ομάδα για τα παιδιά είναι αυτή που περνούν καλά. Αν αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με ανθρώπους που έχουν τα εφόδια, καθηγητές φυσικής αγωγής που σίγουρα ξέρουν να χειριστούν το κορμί ενός ανθρώπου, είναι πολύ καλύτερα, είναι ευλογία θα έλεγα. Αλλά το πρώτο κριτήριο είναι το παιδί να είναι χαρούμενο, να περνάει καλά, να' ναι ευτυχισμένο".

Exit mobile version